Paviljongplaneringen fortsätter

Nu verkar det mesta av irritationen och frustrationen över den kommande åk 5 flytten till Johan Skytteskolan lagt sig. Men det innebär inte att föräldrarna accepterar vad som skett. Istället har arbetsgrupper satt igång med att bearbeta politiker och andra ”stakeholders” för att få till en så bra lösning långsiktigt. Kortsiktigt handlar det mest om att säkerställa att skolmiljön blir tillfredställande för femmorna samt att utbildningen håller den höga kvalitet som vi förväntar oss.

FB-sidan för Södra Älvsjös Skolsituation har precis nu 479 vänner. Bra jobbat!

Edit: Södra Älvsjös Skolsituation meddelar följande på FB: ”Vårt delmål är fortfarande att finna en bättre lösning på ht 2011 intag av förskoleplatser.”

Nedan följer ett brev från Britt Wikudd, Biträdande rektor Ekängens skola, till samtliga vårdnadshavare till elever vid Ekängens Skola.
Notera det fetstilade stycket längre ner. Där framgår det att Ekängens 4:or ska dela fritidsklubb med Paviljongens 5:or. Hur ställer sig nuvarande 3:or till det?

/Parkley


Till vårdnadshavare till elever vid Ekängens skola

Info gällande hösten -11

Sedan beslutet kom den 5 jan har jag tillsammans med rektor Stig, vår ekonom Maria Relefors arbetat med att lägga upp en ny organisation utifrån ett Ekängen F-5 med ca 300 elever, vilket innebär att göra en helt ny budget, nytt förslag till tjänstefördelning samt att vi ägnat tid till att skriva ett underlag till vilka förändringar vi vill få gjort i paviljongen. Allt detta med en deadline på vecka 6. Ekängen kommer att behöva mer administration, vaktmästare, skolsköterska, specialpedagog, skolpsykolog, mer pedagogisk personal till förskoleklasserna mm.

Jag har också hunnit med att träffa den personalgrupp som kommer från Herrängens skola och som ska arbeta i år 5. Jag kommer även att träffa personalen från Långbrodal under den närmsta tiden. Under mars månad kommer all personal från samtliga tre skolor att träffas under en heldag för en uppstart inför hösten. Lärarna från dessa tre skolor och personal från fritidsklubbarna träffas redan kontinuerligt sedan hösten -10 i nätverksgrupper.

Jag kommer att skicka ut information till er kontinuerligt under våren gällande hösten. Så här långt har vi nu kommit i planering: ¤ I hus F-2 kommer till hösten att finnas två förskoleklasser och år 1 samt fritidsverksamhet för dessa klasser. I hus ” Superängen” kommer klasserna år 2,3 och 4 att husera under skoltid. Fritidsverksamhet för år 2-3 kommer att finnas i huset. För år 4 kommer deras fritidsklubb att ligga i egna lokaler i Paviljongen tillsammans med de år fem-elever som väljer att gå på fritidsklubb. Fritidshemmen i år F-3 kommer att samarbeta mer till hösten.

¤ Fritidsklubben år 4-5 kommer att flytta in i egna lokaler i Paviljongen. Personalen som ska jobba där kommer från alla tre skolorna.

¤ Ekängens verksamhet kommer att bestå av tre arbetslag, år F-1, år 2-4 samt år 5 med en arbetslagsledare var, samt två fritidsansvariga till fritidshemmen F-1 och 2-3 samt en ansvarig för fritidklubben år 4-5. Ansvariga för dessa verksamheter kommer att tillsammans med mig att bilda en ledningsgrupp.

¤ Jag kommer att under veckorna 7-11 ha medarbetarsamtal med samtlig personal och där finns möjlighet för dem att ge önskemål om uppdrag till hösten. Vi vet redan nu vilken personal som kommer från Herrängen och Långbrodal. Min målsättning är att de ska ske så få förändringar för barnen men det är också viktigt att personalen får arbeta med det de så önskar.

¤ Jag har ett möte med SISAB nästa vecka och ska där föra samtal om skolgården samt att vi önskar att det byggs två ingångar till Paviljongen mot Ekängen. Vi kommer att föra önskemål om att utöka skolgården framför paviljongen och ta bort den parkering som finns närmast Paviljongen. Vi kommer dock att lägga all rastverksamhet omlott d v s år F-4 och år 5 separerade så att det inte blir för många barn samtidigt under rast. Fritidshemmen och fritidsklubben kommer att behöva samplanera även gällande efter skoltid.

¤ Vi arbetar utifrån skola 2011 som är tydliga med att läraruppdraget ska ligga inom år 1-4, 4-6 samt 7-9. Där gör vi redan till hösten med en förändring som innebär att lärarna på Ekängen följer sin klass till år 3. Detta innebär också att lärarna inte längre kommer att arbetar i förskoleklass. Däremot kommer en smidig övergång under våren i förskoleklass att ske mellan den lärare barnen ska få i år 1 och förskollärarna i förskoleklass. Ekängen kommer att satsa på förskollärare i förskoleklass vilket innebär att i förskoleklass arbetar två förskollärare tillsammans.

Denna information gav vi vid informationsmötet för föräldrar som kan söka plats hos oss i förskoleklass till hösten den 24/1. Jag har redan nu förskollärare som självmant sökt upp mig för att de vill arbeta på Ekängen i förskoleklass. En av dem träffade jag nu i vecka och i början av nästa vecka ska jag träffa ytterligare en förskollärare. Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.