Stadsturista

Efter att ha rest till en del städer i Europa för jobbets räkning inser jag att jag skulle vilja stadsturista mera. Ta med frugan på en weekend till någon fin stad i Europa för lite kultur.

Jag är just nu i Prag och trots en viss öststatskänsla på väg in från flygplatsen så måste jag säga att staden är fin. Du har gamla stan, fina gotiska kyrkor, ett maffigt slott med tillhörande park. Det finns även den obligatoriska butiksgatan med de välkända märkena. På kvällen kan du besöka restauranger som håller hög mysighetsklass. Priset är helt ok.
Pröva Prag – ni kommer nog inte bli besvikna.

Sen kan jag rekommendera Rom förstås men även Lissabon. Där var jag för två år sedan på ett RIPE-möte. Jag hann inte se så mycket men tillräckligt för att gärna vilja komma tillbaka. Annars funkar ju alltid London eller varför inte Berlin eller Paris. Amsterdam är också fint. Dock så är nog Barcelona högst upp på min lista. Jag har aldrig varit där och det jag sett och läst lockar.

Städer som jag inte fått nått sug på är Milano, Genua, Zurich eller Dortmund. Jag vet inte varför men ibland får man bara inte rätt vibbar. 

/Parkley

Gotisk kyrka
Slottet i Prag, sett från Charlesbron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.