Red Light District – skratta eller gråta?

When in Rome – do as the Romans. Fast nu är jag i Amsterdam så jag gör som Amsterdamborna och besöker Red Light District.

Jag bor på Damrak och konfererar mittemot Drottningens residens. Allt mitt i Amsterdam och bara ett stenkast från Red Light District (RLD). Jag bara kände att jag borde besöka RLD som en sevärdhet. Jag antog att det var lite rough på kvällarna så frågan var om det var nån aktivitet på dagen. Så när jag igår gick från konferenshotellet tillbaka till mitt hotell för att sedan äta och jobba vidare (jag missade AM-SIX partyt för jobb men det gör inget) så såg jag pensionärsgrupper med guide bege sig mot RLD. Då såg jag min chans.

Det är en fascinerande men också absurd miljö. Restauranger, pubar, Sport-barer, snabbmatsställen blandas med sex-shopar med löspenisar upptryckta i fönstret, porrfilmsbutiker, ställen med peep-shower och live sex shower. Sen har vi förstås de traditionella ”Coffee Shops” där man känner den söt-sura doften av marijuana (ja mamma, jag vet hur det doftar) och sist men inte minst de prostituerade i sina fönsterbås.
Allt detta blandas med pensionärsgrupper, andra guidade turer,  par som flanerar, kompisgäng, kontorsarbetarna som beger sig hemåt efter arbetsdagen samt en pittoresk kanal som löper rakt igenom.Om vi bortser från de guidade turerna så är det som vilket kvarter som helst…fast ändå inte.

Eftersom mitt huvudmål var att kolla båsen så letade jag mig snabbt upp rätt gata, precis vid kanalen och där satt de. I bara underkläder så försökte de locka till sig en så fort man tittade dit. Nu tittade jag snabbt bort  och gick vidare. Men det är bara för absurt.
En del vara av den mer slitna sorten, lite mer old-school, med tärt ansikte, dåliga tänder osv. (även om jag är anständig nog att inte glo så hinner man registrera mycket) medan de flesta såg mer alldagliga ut fast lite hårdare sminkade. Sen såg jag några av den modernare sorten med solbränd hy, blonderat hår och silikonbröst (en aningen för stora för kroppen som bar upp dem). En tjej såg ut att vara runt 20 och lagom road.

Precis innan jag vända tillbaka kom det en tjej i jeans och tröja, väska över armen och latten i handen. Såg ut som vem som helst som skulle till jobbet. Hon ringar på en liten dörr precis bredvid några bås där det stod ”The office”. Ytterliggare en dag på ”jobbet”.
Bås förresten, det är ju lägenheter med en liten glasdörr och ett fönster bredvid. Där sitter de och visar upp sig. Alla bås var kaklade på golvet så jag kan bara ana vad som händer när de ska bräcka varandra i att vara mest porriga och locka kunder.

Så Red Light District – skratta eller gråta?
Först så skrattade jag för den är en sån knasig miljö. Det är en sevärdhet, en attraktion men samtidigt bara förnedring. Sexshoppar och porrfilmsbutiker bryr jag mig inte om men hela live sex show-biten och kvinnorna i båsen. Det ger en fadd smak i munnen. Män gråter sällan men hellre gråter jag än skrattar.

/Parkley

PS. Alla kvinnor eller ”Agencies” måsta ha licens sedan februari 2008. De ska ha en solid finansiell bas och en hälso- och säkerhetsplan för kvinnorna. Snittpriset, enligt hotelltidningen Amsterdam Exclusive, är 50 Euro för sexuellt umgänge.
OBS! Detta var bara ren information från min sida och inte ett sätt att sätta en ”OK” stämpel på hela grejen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.