Snart är det dags – nya cyklar!

Efter snart 20 år med samma MTB, dessutom begagnad då jag blev ägare, samt smålandssnål när det gäller barncyklar är det dags att investera i rediga grejer. Valet av butik blir förstås Cykloteket (för din skull, Jonas samt att ni ligger i Västberga).

När det gäller barncyklar så har vi alltid köpt Biltemas billiga cyklar. Men till slut så inser man att kvaliteten är undermålig. De rostar, de rullar dåligt, stöden är tok svåra att få upp etc. Så när de inte kan gå i arv så kan man lika gärna köpa en riktigt bra cykel som håller. Den måste banne mig hålla för tre barn!

Cykeln tänkt för Julia är en Merida 24″. Nu ser jag att den inte finns på hemsidan men i katalogen. Hoppas den inte är slut…

Själv har jag lite mer att välja på men jag vet ungefär min prisklass. Jag håller mig inom ”urban” segmentet. Urban (på engelska, alltså) är enligt Cykloteket:
”Urban är en mixad och vid en första anblick kanske lite rörig kategori. Här har vi placerat moderna och mångsidiga trekking- och hybridcyklar, ihop med streetcoola singlespeedhojar, tillsammans med hårdföra cyclocrossmodeller. De flesta cyklarna i urbankategorin har ett väldigt brett användningsområde och flera av modellerna kan du ha till allt från ren transport till aktiv träning. En sak som de alla har gemensamt är att de har 28”-hjul och är utan fotbroms.”

Mitt användningsområde är stadscykling i tempo, alltså ingen fiscykling annat än med familjen eller till ICA. Men sällan i skogen eller på skogsvägar.
Sen så måste man fundera på hur många växlar man behöver, 24, 27 eller kanske en mer anpassad 8-växlad hoj. Ska man ha fälgbroms eller lite coolare, skivbroms? Ska man ha fast framgaffel eller dämpad framgaffel, utanpåliggande växlar eller varför inte inkapslat?

Valen är många och jag hoppas Jonas kan hjälpa mig. Det jag  dock vet med säkerhet är att den måste vara snygg.

De cyklar jag tittar på är:
Nishiki  Pro Sld
Cannondale Quick cx
Specialized Sirrus Elite
Scott Sub 35
Scott Sub 20
Scott Sportster 30
Scott Sportster 45

Men vem vet, kanske kommer jag hem med nåt helt annat.

Frugan vill ha två cyklar, en klassisk ”Skeppshultare” med fjädrad sadel, cykel korg fram och hela kongarongen samt en sportigare sak. Men där är hon, i valet och kvalet för två cyklar får hon inte. Nån måtta får det vara.

Jag återkommer med resultatet.
 
/Parkley
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer Lägg till din

 1. Parkley skriver:

  För dig som funderar på tex en Nishiki PRO SLD eller Scott Sub 20 och dylikt. Det är olika ramstorlek så du måste provcykla.
  Provcykla är nyckeln till att köpa rätt cykel…samt besöka en kunnig butik, tex. Cykloteket.

  Gilla

 2. Parkley skriver:

  Det blev en Nishiki Pro sld.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.