Dags för 3D-TV på allvar

3D i TV:n har funnits i handeln ett tag nu men den första tekniken som kom var dyr och krävde speciella Blue-ray spelare och avancerade glasögon. Men nu är nästa 3D lösning här – den passiva.

När 3D i din hemma-tv lanserades förra året var det förstås en revolution. 3D hemma – hur coolt som helst. Dessutom i en tv som fungerar som vanligt också. Men det mesta har en baksida och här handlar det om priset. Den första tekniken, som jag kallar den aktiva, kräver speciella Blue-ray spelare som kan hantera 3D samt att tv:n är dyr i sig. Dessutom behövs speciella glasögon som är aktiva, dvs. de drivs med batteri och kostar runt en tusenlapp.
Tänk dig en familj på fem personer som måste komplettera med tre par glasögon (2 par brukar medfölja). Sen kanske man har gäster…

Därför är det najs att se LG lansera en 3D tv med passiv teknik. Det innebär att du kan köra vilken Blue-ray spelare som helst. Vad gäller glasögonen så får man med sju par! Det är nämligen den billiga sorten, samma som du får på bion.
LG säljer en 55 tummare för ca 19 000. Ett helt okej pris, tycker jag, så här i lanseringsskedet.

Funkar 3D:n då? Visst får du den effekt du vill ha men jag kan ibland tycka det känns lite konstgjort. Men jag tror det mest är en vanesak. Barnen försöker greppa grejer i luften så det är väl ett gott betyg.

Skulle jag köpa den idag om jag kunde? Utan tvivel! Den passiva tekniken har ett pris som kommer attrahera gemene man och kommer därför slå stenhårt.

Philips, som snart ska komma med några passiva 3D-apparater, lanserar ett helt nytt sätt att spela tv-spel tillsammans. Ni som spelat bilspel vet att man oftast delar skärmen. Philips lösning är att en spelare ser ”sin” skärm genom glasögonen i full-stort format medan den andra spelaren ser ”sin” skärm. Också i full skärm. Tillsammans, samtidigt.
Hur de löser detta vet jag inte men uber-coolt är det i alla fall.

Edit: Det blev en 3D-TV till slut.

/Parkley

image

Posted from WordPress for Android

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.