Totalrenovering my ass!

Efter en sommarlovslång väntan var det äntligen dags för Julia att börja femman i nya, totalrenoverad lokaler i ”Paviljongen”. För er som inte vet så är Paviljongen bara ett finare namn för baracker. Så hur verkar det då?

Sett från Julias ögon så är allt det nya väldigt spännande – nytt läsår, nytt klassrum, nya parallellklasskompisar osv. Ekängen har ju bara haft en klass per årskull så detta med parallellklasser blir helt nytt.
Personalen verkar också se fram emot detta då det blir större arbetslag och bättre möjligheter att samverka.
Men sett från en föräldersperspektiv så är jag tveksam till hur allt detta har hanterats hittills och det resultat jag sett idag.

Den totalrenoverade paviljongen ser man inte mycket av. Bl a Julias klassrum ansågs så fräsch så man sket i att måla om väggarna. Fönstren är inte rengjorda, tejprester sitter kvar överallt, den slitna mattan i korridor och klassrum är kvar. Listan kan göras ännu längre.
Utvändigt vet jag inte om man avsåg göra nåt men man kan väl ändå laga trasig fasad och tvätta bort svartmögel och annat skit. Det är totalrenovering för mig.

Vad gäller utrustning så har de fått sina smartboards vilket förstås är bra men i övrigt så verkar man tagit tveksamma beslut. Skåpen är borta till förmån för krokar och troligtvis skohyllor (de hade inte levererats ännu). Nya, små, bänkar hade ungarna fått och tydligen skulle hutschar levereras de kommande veckorna. Jag hoppas inte de ska stå under bänkarna för det kommer inte funka. Så smala var de.

Det springer fortfarande runt hantverkare och enligt mina egna och andras observationer så verkar inte renoveringen ha startat 16:e juni som Britt Wikudd skrev i ett tidigare utskick utan snarare i början på augusti. Hur är skolledningens planeringsförmåga egentligen? Hantverkare har också semester så man kan inte lägga renoveringsbeställningar i slutet på maj/början på juni (min spekulation).

Fritidslokalerna hade fått fina möbler och det kändes trivsamt. Någonting positivt i alla fall.

Det tar nog lite tid för Paviljongen att jobba in sig, både lokalmässigt och personlmässigt. Dock så undrar jag om detta inte riskerar bli ett skitår för femmorna i väntan på flytten till sexan? Det enda positiva då är att de redan lärt känna varandra och de förändringar som kommer med flytten till sexan blir enkelt för dem att hantera.

/Parkley

JS rektor förhörs av de blivande femmornas föräldrar

2 kommentarer Lägg till

 1. Marika Kleman skriver:

  Ikväll ska jag på ett möte med Stig. Har du några ytterligare synpunkter angående 5:ornas situation är jag glad om du hör av dig till mig.
  Hälsn Marika

  Gilla

 2. Madde König skriver:

  Trist att höra men intressant att följa hur det går för årets åk5. Funderar över hur pass optimalt personalen igentligen tycker om situationen. De lär ju knappast önskat det sig i första hand. Så länge de vill ha sina jobb kvar såklart att dom anpassar sig. Hoppas att kunna följa fler uppdateringar av dig här.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.