Skolan i Älvsjö – plan för 2012

Idag kom det ett brev från Utbildningsförvaltningen gällande långsiktiga och kortsiktiga planer för skolorna i Älvsjö. Men som vanligt får jag inte ihop det. 

Brevet är undertecknat av Lee Orberson, Grundskolechef område 7, Spånga/Tensta och Älvsjö. Gällande den långsiktiga planen står bl a. följande:

I VP 2012 lämnas ett förslag om att bygga ut Långbrodalsskolan med ett preliminärt slutförande till 2014. Samtidigt förbereds ärenden för Herrängens skola och Kämpetorpsskolan, där en preliminär beskrivning av utbyggnaden av skolorna ges och beslut tas i början av vårterminen 2012. Med tanke på den stora investering som kommer att göras, samt att det är viktigt att ombyggnationerna av skolorna blir långsiktigt hållbara, krävs en gedigen planeringsprocess.

Samtidigt så skriver han att det inte är någon akut lokalbrist i Södra Älvsjö. Johan Skytteskolan kan ta hand om elevökningen de närmsta åren. Vidare står det:

För att långsiktigt kunna möta det ökade elevantalet kommer en ombyggnation ske av Herrängens skola, Kämpetorpsskolan och Långbrodalsskolan, samt att Johan Skyttes nuvarande paviljonger ersätts med en permanent lösning. När väl byggnadsprocessen påbörjas kommer detta innebära stora störningar i de berörda skolornas verksamhet. Evakuering av lokaler kommer under denna tid att vara nödvändig och en flytt av elever till Johan Skyttes lokaler kommer även de närmsta åren att behöva genomföras.

Med andra ord – många stökiga år framför oss. Hur garanteras elevernas trygghet och skol- och studiemiljö?

Kortsiktigt så finns det också planer:

För att kunna hantera elevintaget inför höstterminen 2012 planeras därför följande:
 Långbrodalskolan bereder plats för fyra F-klasser HT12.
 Herrängens skola bereder plats för tre F-klasser HT12.
 Johan Skytteskolan bereder plats för tre F-klasser HT12
 Långbrodalskolans blivande åk 5 överförs till Johan Skytteskolan tillsammans med undervisande personal.

Långbrodalsskolans fyror som slapp flytta till Paviljongen HT11 kommer nu behöva flytta till HT12.
Och nu till mitt bryderi – Johan Skytteskolans tre F-klasser är rimligtvis tänkt att hamna i Ekängens lokaler. Det innebär att HT12 kommer det att finnas tre FSK, två ettor och en tvåa. Sen är det fullt. MEN KLASS 3 OCH KLASS 4 DÅ? Det fattas ju två klassrum. Eller ska de flytta till Långbrodal eller Herrängen för att sedan komma tillbaka till JS i femman? Jag fattar inte.

Sen är det intressant att läsa att det har utförts trivselenkäter bland Herrängsfemmorna som bl a. visar på hög nöjdhet och trygghet. Hmm… så 5D från Ekängen har inte rätt att tycka till eller räknas inte de? Jävligt dåligt, tycker jag. Jävligt dåligt.

Mer info kommer till berörda januari 2012 samt under vårterminen. Dock så når detta bara vårdnadshavare, dvs. de med barn i berörda skolor. De som har barn på dagis, på väg mot skolan, får ta del av sån här viktig info på bloggar som denna. För detta berör oss alla.

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.