Digitalboxen som missat poängen

Då min gamla Topfield-box bara strular var det läge att byta till en ny digitalbox. Samtidigt uppgraderade jag till HD-tv. Förra veckan anlände nya boxen…

Boxer hade skickat deras senaste tillskott i boxparken, Pace DiT8030/13. Den är anpassat för On-demand tjänster, dvs. nätverksanslutning mm. Dessutom klarar den HD-tv, har dubbla tuners samt en hårddisk på 320 GB. So far so good.

Efter lite pyssel vid installationen så får jag igång den. Tyvärr så hade jag ibland kvar samma störningar som med den gamla boxen samt att vissa kanaler (på mux 6) inte hittades alls. De kanaler på mux 3 hade dessutom dålig signalstyrka och stördes lätt av dåligt väder (ni gissade rätt, TV3 och Kanal5 bland annat).
Men det kanske mest anmärkningsvärda är att uppstart tar lite mer än en minut. EN MINUT! En digitalbox ska för fasiken dra igång TV-sändningen på 5-10 sekunder max.
Sen startar den alltid upp med en startmeny. Irriterande minst sagt.
Boxer – hur kan ni ens släppa igenom en box med en minut i uppstart?
Not: De är medvetna om uppstartsproblemet och jobbar med Pace för att lösa det.

Boxer har precis gått ut med ett brev där de ber om ursäkt för ovan nämnda box och erbjuder kompensation. Själv valde jag alt. 1 (3 månader rabatt på mitt abonnemang samt att de vill ha förbättringsförslag).
Dock så undrade Kundtjänst hur jag var funtad (fast i andra ordalag) eftersom alt. 2 innebar att jag får en ny HD-box (Sagem 160 GB HDD) samt behålla Pace-boxen för t ex. On-demand. Värde ca 3000 kr. Men vad ska jag med två boxar till? De får fan fixa PACE-boxen. Annars säger jag upp hela skiten.

I övrigt är den snygg nog att stå synlig och tyst som attan. Vad gäller störningarna så måste erkännas att jag har en sovrumstv som stör huvudtv:n. Så det är mitt fel och inte boxen. Det ska åtgärdas.
När Boxer fixat TV-delen samt gjort det möjligt att använda en USB-nätverkskort så ska jag överväga On-demand tjänsterna.

Men en minuts uppstart…barnen blir ju vansinniga.

/Parkley

pace-box

 

7 kommentarer Lägg till din

 1. Rosie skriver:

  Är ute och cyberkollar efter ett sätt att flytta över inspelat material från våra två gamla Topfield (5710 & 5720), och eftersom du skriver att du haft en sådan, hamnade jag här. Och jag undrar så klart, så här några år senare, om du vet. Vi har haft våra i boxar 8-9 år och har varit jättenöjda. Nu har först den ena sedan den andra slutat samarbeta (och vi ska ändå byta upp oss till uppdaterade sätt att titta på och spela in tv-program och filmer). Ville du spara något från hårddisken på din strulande Topfield och lyckades du i så fall med det? Hur? Det skulle kunna vara så simpelt men det är det visst inte.

  Gilla

  1. Teknikpappan skriver:

   Jag hade inget jag ville spara så jag brydde mig inte. Du har dock rätt i att det verkar vara trixigt och jag har inga bra svar. Filerna är oftast krypterade på boxens hårddisk och troligtvis går de inte att flytta till annan Box av annat märke. Kanske till samma märke. Om det ens går att kopiera filerna från hårddisken…

   Gilla

 2. Jesper Nilsson skriver:

  Har också Pace boxen. Fungerar tills den har varit igång en stund, då blir den varm och det blir myrornas krig och bild igen myror, bild osv. Blåser man in i gallret på ovansidan rättar det till sig. Hur kan man släppa en box med så stora kylningsproblem? Bara att titta på storleken på luftning av maskinen säger allt. Testar inte boxer innan de släpper ut till kunder? Problemet kommer nästan direkt om man spelar in och tittar på en annan kanal. Boxen stoppad nu.

  Gilla

 3. ida skriver:

  och nu efter ett år, hur fungerar boxen? sitter i valet och kvalet =)

  Gilla

  1. Parkley skriver:

   Jag fick spelet på boxen och slängde ut den och Boxer strax efter. Hur den beter sig nu vet jag ej.

   Jag hoppas verkligen Pace har fixat alla problem men man vet inte. Har Boxer kvar den trots problemen så säger det mycket om Boxer.

   Själv kör jag Canal Digital över Sat. Och är mkt nöjd.

   Gilla

   1. Ida skriver:

    Okej, läste på minhembios forum att den inte verkar vara löst.. Blir inget köp där inte, tack för din tid 🙂 Bra blogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.