Herrängen slipper Paviljongen

Efter Utbildningsförvaltningens senaste utspel om hur de kommande eleverna i södra Älvsjö ska tas om hand kommer nu Johan Skytteskolans plan.

Det visar sig, som en del snabbtänkta föräldrar räknat ut, att Ekängens treor och fyror kommer göra femmorna sällskap uppe i Paviljongen. Man får anta att det kommer bli modellen ett antal år framöver. De får sällskap av två femmor från Långbrodal.

Herrängens tre femmor som nu går i Paviljongen blir det första och sista därifrån. Från HT12 stannar femmorna kvar på Herrängens Skola.

Det verkar som om Ekängen degraderas till en skola bara för föreskoleklass och ettor om man fortsätter ta in tre förskoleklasser varje år.
HT13 kommer ju även tvåorna behöva flytta upp till Paviljongen om inte Långbrodal och Herrängen kan ta hand om en del sex-åringar.

Men enligt Utbildningsförvaltningens plan ska Långbrodal och Herrängen byggas ut de kommande åren. Frågan är om det är klart till HT13?

Med en tjej i åk 1 på Ekängen och en på väg till skolan om två år vet jag inte om Ekängen känns så lockande längre. Å andra sidan så hamnar man ju i Paviljongen till slut om man går på Långbrodal också. Men dock inte förrän i femman.

Pest eller Kolera…eller Vittra?

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.