Grym digitalbox från ADB

Ni som läst här förrut vet att jag fick spelet på Boxers HD/On-demandbox vilket fick mig att slänga ut Boxer. Nu har jag bekantat mig med inspelningsbara HD-boxen från Canal Digital…I love it!

[UPPDATERING 20141122]

Tyvärr så har hårddisken börjat bråka med mig. Inspelningarna, ej time-shift, får lite fördröjningar ibland. Jag har inte lyckats utreda varför det sker ibland och inte alltid; är det inspelning av program samt time-shift som ställer till det eller bara när hårdisken når en viss nyttjandegrad? Men jag orkar inte grotta ner mig i det. Kanske en snabbare hårddisk kan göra susen.
Vad gäller SVT Play och andra Play-kanaler på boxen så finns de där nu. Men i ärlighetens namn så funkar det smidigare med Apple-TV eller Play-kanaler genom LG Smart-TV.

[SLUT UPPDATERING]

Canal Digital har tidigare haft många boxar från Sagem men denna box kommer från ADB. Modellen heter HD PVR-5720SX och är flaggskeppet hos Canal Digital när det gäller TV över parabol.
Med 500 GB hårddisk, dubbla mottagare plus USB-dongel för de marksända gratiskanalerna (kräver förstås antenn för marksänd TV), nätverksuttag för On-demandtjänster samt möjlighet till fjärrinspelning styrt av din smarta telefon så kan väl inget gå fel. Det gör det inte heller.

Mjukvaran som var problemet med Boxerboxen fungerar klanderfritt i ADB-boxen. Snyggt gränssnitt, lätt att ändra skärm- och ljudval i program, användning av de färgade knapparna i Inspelningsmenyn (t ex. röd knapp för att ta bort inspelning), klockren hantering för att spela in program eller serie, lätt att hitta sin serieinspelning för ev. borttagning…the list goes on and on.
Att spela in eller att titta på inspelat fungerar också utan knorr från boxen. All skrivning och läsning från hårddisken ser jag alltid som ett riskmoment. Här utmärker sig bra skriven mjukvara. Vad är en inspelningsbar box som inte har ordning på inspelning- och uppspelningshanteringen? Usel, tycker jag. Men som sagt, ADB-boxen har full koll.

Sen vill jag rikta ett stort tack till ADB för den sköna och snygga fjärrkontrollen. En långsmal rackare i borstad aluminium. Lagom tung och ligger kanon i handen.
Jag avskyr de små, plastiga kontrollerna man normalt sätt får med.

Ska du skaffa Canal Digital via Parabol? Satsa på 500 GB boxen!

/Parkley

3 kommentarer

  1. Parkley skriver:

    Några Play-kanaler har tillkommit. Dock ej SVT Play.

    Gilla

  2. Parkley skriver:

    Nu har jag anslutit en nätverksbrygga till boxen för att trådlöst få internetaccess för boxen. Så nu kan jag köra On-demandtjänster oxå. Dock så kan man bara hyra filmer. Jag hade förväntat mig SVT Play och andra Play-kanaler.

    Gilla

Kommentarer är stängda.