Nya iPad vs. iPad2

Idag släpps ”the new” iPad i Sverige. Som vanligt när det gäller Apples produktsläpp nu för tiden så väntas långa köer, lite hysteri och kalabalik och slutsålt på tre röda. Men är den värd pengarna eller duger kanske iPad2 lika bra?

Den nya iPaden stoltserar med en grym skärm, Retina-varianten som finns på iPhone 4S. Enligt de som testat den så undrar de om iPad2 har fel på skärmen vid jämförelse. Den nya iPaden har 2048×1536 pixlar medan iPad2 har 1024×768 pixlar. Sen ska den ha mer internminne (1 GB mot 512 MB), snabbare processor och Bluetooth 4.0 (detta ska ge möjlighet att ansluta BT-tangentbord etc.) istället för 2.1+EDR för iPad2.

Kamerorna på nya iPad har uppgraderats. Den bakre kameran är på 5 megapixel mot iPad2:s ca 1 megapixel. 1 megapixel är mer eller mindre oanvändbart för stillbilder. Den främre kameran (för videochattar) är samma för båda modellerna (VGA).

Vad gäller stödet för LTE (4G) i nya iPaden så gäller det bara för USA. Så 4 G kan vi glömma i Sverige. Batteritiden är samma som tidigare: ca 10 timmar. Detsamma gäller storleken på skärmen; 9,7 tum.

Sammantaget så handlar det mest om den nya skärmen och lite bättre prestanda. Allt detta kommer med ett pris. Tittar man på Prisjakt.se så kostar en ny iPad med Wifi och 32 GB minne ca 5 195 kr. iPad2 i samma tappning kostar 4 345 kr. När jag kollade tidigare i veckan så kostade nya iPaden 5 595 kr!
Skiljer det bara så lite så väljer jag nya iPaden varje dag i veckan. Men frågan är om iPad2 kommer att sjunka sakta men säkert vart efter iPad3 tar marknadsandelar.

Normalt sett så vill jag ha en nyare modell men när det gäller iPad så har den ingen given plats i mitt liv. Så priset blir därmed lite mer av en bestämmande faktor.

Läs mer här: http://www.idg.se/2.1085/1.439746/fran-chatten-vanligaste-ipad-fragorna 

/Parkley

2 kommentarer Lägg till din

  1. Parkley skriver:

    Kalabaliken uteblev tydligen. Det var toklugnt när jag var och inhandlade under släppdagen.

    Gilla

  2. Parkley skriver:

    Jag kunde inte hålla mig. Det blev en ny iPad wifi 32 gb.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.