Bobby och polisbilen

Är det okej att åka runt i en vit Volvo med polis-strajpning, dock utan POLIS på huv och sidor,  samt blåljus? Fråga Bobby Grahn. Han tycker tydligen det.

[Uppdaterat 20141031]
Bobby har tydligen övergett sin amerikanska polisbil och har nu en fullmålad Saab 9-5. Jag såg inte om blåljusen var kvar på taket men det utgår jag ifrån då passiv myndighetsutövning tydligen är ok enligt lagen (tyvärr är det ok att gå runt i polisuniform så länge man inte aktivt agerar polis…fast gör man inte det i och med en polisuniform?) och Bobby gärna utnyttjar det. Men det är klart, ALLA vet väl att polisen inte kör målade Saab 9-5 längre, eller?
Dessutom hade han eller nån polare en mörk Volvo V70 där en blå ljusramp (mitt i framrutan) testades. Typ cilvilpolis. Men det är ju dock lugnt så länge den inte används offentligt.
[SLUT UPPDATERING]

Bobby Grahn gillar att samla på saker som tillhör uniformsyrken såsom polis och militär.
Bobby Grahn köpte sig en gammal polis-Volvo och strajpade upp den så den ser ut som en ”nästan” polisbil. Med blåljus och tjänstenummer.
Bobby Grahn erkänner att folk saktar in när han kör runt i den.
Bobby Grahn är en… [borttaget].

Att han har vunnit i tingsrätt och hovrätt när det gäller hans rätt att framföra sin ”nästan” polisbil handlar mer om att vår lag inte är tillräckligt tydlig. Hovrätten, precis som tingsrätten, anser att han inte obehörigen gett sig ut för att utöva myndighet.
Men det faktum att folk reagerar som om hans bil vore en polisbil är väl utövande av myndighet! Det är ju en aktiv handling att åka runt med en ”nästan” polisbil.

Polisen är förbannad och vill få stopp på detta medan Bobby står principfast och vill få framföra sin ”nästan” polisbil. För lagen ger honom tydligen rätt.
Men vi andra då? Vi som tror att bilen är en polisbil? Har vi inte rätt att tycka till? Vad händer om Bobby Grahn vinner i Högsta Domstolen? Då ges det ju klartecken för vem som helst att åka runt i ”nästan” polisbilar.

Vi kan för fan inte ha folk som åker runt på våra vägar med ”nästan” polisbilar. Ser man en bil såsom Bobbys på långt håll så kommer man tro att det är en polisbil. I och med att vi tror det så är det passivt polisutövande. Det kan ALDRIG vara ok!

Fallet måste gå till HD och där måste det bli en fällande dom. Annars naggas respekten för trafikpolisen i kanten. Det är aldrig bra.

/Parkley

Bobby och hans polisbil

 

11 kommentarer Lägg till din

 1. Parkley skriver:

  Jag ser att Bobby övergett Polis-Volvon för en amerikansk snutbil. Ser mycket coolare ut, tycker jag. Sen kan man diskutera mogenheten med att gå på ställ i korsningar. Men än har ju ingen lidit av det, antar jag.

  Gilla

 2. Mathias skriver:

  Måste säga att det var mest intressant att läsa kommentarena sedan undrar jag varför då inte polisen reagerar mer igäntligen om det stör sig på bilen så pass mycket att det inte agerar det har ju tydligen inte haft riktigt bevis att lägga fram i domstolarna när fallet har vart upp VARFÖR har det inte frågat andra vittnen.

  Jag vet en som ha polisbil med allt detta som Bobby och han VAR tvungen att ansöka om att ha blåljusen på taket och ha bilen ”målad” målningen fick han ha men han var tvungen att ha som polisen sa ”mössor” på ljusen men sedan har han ju vissligen den gamla målningen på bilen så polisen ansåg att det inte var aktuelt. Men men staten anser att polisen inte ska agera så är det inte polisens fel. Men jag som många andra här tycker att där är en väldigt omogen grej Bobby.

  Gilla

 3. Jonas B, V70-ägare och filmarbetare skriver:

  Jag är ägare till en fd polisbil. En Volvo V70 -04.
  Den har ingen målning men har kvar antenner (eftersom jag har diverse radioapparater så har jag inte tagit bort dom), tonade rutor, extraspegel och sådant.
  Folk tror det är en civil polisbil och kör lagligt. Jag utger mig dock inte för att vara polis bara för att jag kör runt i den. Håller hastighetsgränserna och de flesta andra gör det också. Med ditt sätt att tänka så kanske det också borde vara olagligt? (och därmed kan inte polisen sälja sina bilar när de förnyar vagnparken).
  Blev stoppad i en vanlig körkortskontroll och polisen hade inga problem med den.
  Vet att personen du skriver om äger en målad bil. Men du upprörs inte över att den är målad utan över att han utger sig för att vara polis genom att köra runt i en bil som folk TROR är en polisbil.
  Filmpolisbilar har för övrigt samma problem, fast de har skyltar med ”Filmpolisbil” och övertäckt blåljusramp. Dessa är också helt lagliga och de utger sig inte heller för att vara poliser, de talar ju tom om att de är filmpoliser.

  Gilla

 4. Patrick Arkley skriver:

  Först och främst är det min blogg där jag tycker till. Så ja, jag tar mig den rätten.
  Sen så anser jag att Bobby är en idiot som prompt vill kunna framföra sin nästan polisbil. Så till den grad att han går till rätten. T o m polisen tycker att han inte borde kör den.
  Hur Bobby är som person är ointressant eftersom det är hans handling jag inte uppskattar.

  Mitt inlägg handlar fortfarande att personer som utöver myndighet, aktivt eller passivt, fast de inte har rätt att göra det. Det riskerar underminerar förtroendet för t ex polisen. Det är vad inlägget handlar om.

  Du tycker ju att jag är en idiot så då är det väl status quo?

  Gilla

  1. Jocke skriver:

   23 kap. Larmanordning på utryckningsfordon

   Övergripande krav

   1 § Larmanordning skall finnas på utryckningsfordon och får inte finnas på annat fordon. Larmanordning består av lykta och ljudanordning.
   Utryckningsfordon som används endast av polispersonal, tullpersonal, personal vid kustbevakningen eller räddningstjänstens befäl behöver inte ha fast monterad lykta om i fordonet medförs motsvarande lykta som är avsedd att tillfälligt fästas på fordonet.

   ??

   Gilla

 5. Patrick Arkley skriver:

  Du är skön du, Bobby. Mailar från polismyndigheten1@hotmail.com. Snacka om att vilja vara polis.
  Det klart folk har nåt att dölja i trafiken. Vi kör ju för fort. Men det är inte du och din bil som ska åka runt och få ner hastigheten utan riktiga poliser.
  Dessutom tror jag inte folk stirrar på bilmodellen när de ser dina blåljus, om än släckta. Du har kanske koll på alla modeller som rullar i trafiken men det har inte gemene man.

  Gilla

  1. Ida hellstedt skriver:

   Jag tycker att du är patetisk Patrick. Det händer så mycket olyckor både i trafiken och i utanför i dagens läge att vi borde vara tacksamma om nu EN enskild människa kan få folk att sköta sig, även om det bara handlar om att sänka farten. Du sitter och gnäller om att folk kör fort och så vidare, då tycker jag att du ska gå in på youtube och söka på – att döda ett barn.- Det finns en anledning till att det finns hastighetsbegränsningar precis som att det finns en anledning till att det finns fartkameror, jo För dom idioterna som riskerar inte bara sin egna säkerhet utan andras. Och du, det är så bra att denna människa vill vara polis! Tänk om det fanns fler som skulle vilja det, då skulle det kanske finnas tillräckligt med poliser överallt för att rycka ut när det behövs. Du klagar över sånt alla andra bara är glada för. Och jag tror att både jag och alla andra vettiga människor tycker att denna text du har skrivit är något du borde skämmas över. Genom att på ett eller annat sätt påpeka att det ska vara okej med fortkörning så förstår jag inte hur man kan vara pappa och inte bry sig om sitt barns säkerhet ute i trafik och på gatorna. Ta dig en funderare på om du verkligen är redo för ett körkort för om jag hade mött dig i trafiken så skulle jag vara den sista du skulle vilja möta.

   Gilla

   1. Parkley skriver:

    Jag tror du missförstår mitt inlägg. Jag undrar om du ens läst den utan att vara uppjagad. Det handlar först och främst att människor agerar såsom en myndighetsperson fast de inte är det. Det är väl inte bra om vem som helst ser ut som poliser, ambulanspersonal, läkare eller vad det må vara när de inte är det. Det finns väl ingen egentlig anledning att Bobby kör runt med nästan polisbilen bara för att? Den kan restaureras och användas på mässor, event och annat. Men varför som en bruksbil?

    Vad gäller fortkörning så antar jag att du inte kör bil. Att köra för fort innebär inte att man kör runt som en blådåre på vägarna. Man är fortkörare så fort man inte håller hastigheten. Och det, kära Ida, är det väldigt många som gör inklusive jag själv. JAg känner mig inte som ett hot mot omvärlden för det. Vad i mitt inlägg eller svar säger jag att det är ok att köra för fort? Jag menar bara att polisen ska beivra det. Inte att Bobby ska glida runt och få ner hastigheten.

    Bobby får jättegärna bli polis istället för att vara nästan polis.

    Sen undanber jag mig små hot som din slutkläm. Läs mitt inlägg när du är lugn och sansad så kanske du förstår vad den handlar om egentligen.

    Gilla

   2. Ida hellstedt skriver:

    Ja patrick, jag blir rent ut sagt förbannad när någon sitter hemma och ska klämma ur sig en massa åsikter bara för att dom har en hemsida. I och med att du själv påstår att vi Har nått att dölja, och att vi kör för fort så förstår jag inte vad ditt problem är ifall någon kör runt i en gammal polisbil och faktiskt kan få folk att sänka hastigheten. När du skriver om det på detta sätt så erkänner du också att du själv gör det, vilket är mindre okej än någon som har ett intresse för polisyrket och då kör runt i en bil som liknar en polisbil! Tycker återigen att du är patetisk som sitter och tycker på din sida att andra är idioter, det blir lite lågstadievarning och känns bara väldigt onödigt. Om jag har körkort eller inte har ingenting med saken att göra. Men det är väl själva fan hur du sitter och yttrar dig här istället för att ta i kontakt med Bobby Grahn och ta reda på lite mer fakta än det du läser i tidningen eller ser på nyheterna. Kanske ligger det avundsjuka bakom det hela eller så sitter du bara och stör dig på allt som är lite över det vanliga. Och som jag tidigare skrev men som du tydligen inte verkar begripa, det är bara att vara tacksam över att en sån härlig kille får folk att reagera på det sättet. Vad är det som är negativt med att han kör runt i sin bil? Inget. Och ingen annan verkar ha nått emot det. Så återigen, vem är du att dömma Patrick.

    Gilla

   3. John Diesel skriver:

    Ida!
    När hade du sex sist? Du låter som en kärring som inte fått nåt på mycket länge!
    Alla har vi nångång kört lite för fort både medvetet och omedvetet. Små fartöverträdelser dödar inte, idioter som kör rally på vägarna och zig zaggar mellan filerna och rattfyllon orsakar de värsta olyckorna.
    Myndigheterna har länge fått såna som du att tro på historiens största lögn att de håller vägarna säkrare varje gång de stoppar en ”fortkörare”! Det har alltid handlat om att driva in mer pengar till statskassan!
    Fortkörare har aldrig skrämt mig, långsamma, osäkra och korkade förare som inte vet när de gör fel skrämmer mig!

    Gilla

 6. polisen skriver:

  Bobby här ! idiot kan du vara själv…..
  Jag är med i polisfordonshistoriska Sällskapet och där har vi ett 30 tal gamla polisbilar som återbyggs i sitt forna skick som sedan har ett samarbete med film industrin och polisen !!!
  ALLA vet väl för fan att polisen inte kör volvo 940 längre…. Blir man nervös om man ser min bil, ja då har man uppenbarligen nått att dölja ! ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.