Den moderna häxan

Återigen är det dags för häxorna att dra till Blåkulla. Återigen blir det tomt i huset. Men hur är det med den moderna häxan? Kittel och kvast – är inte det lite ”old school”?

Trad. påskkärringDen traditionella bilden äv en påskkärring är långkjol, sjal, kvast och kittel.  Men den moderna häxan äger knappast allt detta.

Kvasten har bytts mot en Vileda Quickmopp. Har man städhjälp kanske man inte ens har en mopp. Vad gör man då? Lånar de en mopp av städfiman?

Kitteln har bytts ut mot en modernare Nespressobryggare och långkjolen mot en betydligt kortare variant alternativt byxor. Sjal må finnas kvar i den moderna häxans garderob men frågan är om de inte hellre har håret flygande fritt eller uppsatt i nån avancerad håruppsättning typ svinrygg eller dubbelt, inbakad fläta.

Jag undrar om alla häxor som ska iväg kan komma iväg då det saknas flygdon. Eller är det så att det finns en uppsättning hederliga påskkärringsattiraljer gömda på vind eller i källare som används en dag om året?

Blåkulla kan vara i Kanada. Tydliga spår på Hitta Vänner tyder på det….

/Parkley

En kommentar Lägg till din

  1. Parkley skriver:

    Hmm…jag vet inte om Kanada stämmer men Frugans Facebook-checkin förra året vid denna tidpunkt antyde det. Fast hon påstod sig vara och handla…jag kan ha fel…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.