Body Worlds på Tom Tits

Utställningen BODY WORLDS är på besök under hösten hos Tom Tits i Södertälje. Hittills har utställningen setts av drygt 34 miljoner besökare i 70 städer. Nu har du chansen och du ska ta den!

BODY WORLDS handlar om riktiga kroppar som genom avancerad teknik bevarats så att de kan ställas ut på det här sättet. Kropparna visar hur vi faktiskt ser ut under huden, hjärta, lungor, muskler, leder, tarmar, fortplantningsorgan. etc. Det är en otrolig detaljrikedom och bilder nedan gör verkligen inte utställningen rättvisa.

Så här skriver Tom Tits själva om uställningen: ”Syftet för oss på Tom Tits Experiment är att öka kunskapen om- och intresset för naturvetenskap på ett nyskapande vis. BODY WORLDS visar riktiga, donerade kroppar men handlar inte om döden utan snarare om kärleken till livet. Utställningen passar perfekt in i vårt koncept då den handlar om människan: sinnena, känslor, anatomi och hälsa. Helt i linje med vår vanliga avdelning om människokroppen, säger Björn Edlund, VD på Tom Tits Experiment.”

Visst är det makabert men samtidigt otroligt fascinerande hur vi fungerar. Den måste bara ses. Själv hade jag med mig två 12-åringar, en 8-åring och en 5-åring. Mamman vågade inte… Barnen klarade det fint trots vetskapen att det var riktiga, döda människor. Lilla F blev dock lite ledsen vid alla foster samt den gravida kvinnan (se bild nedan). Hon tyckte det var synd om dem som inte fick leva.

Observera att alla som visas upp i utställningen har gjort ett aktivt val att donera sin kropp till just BODY WORLDS. Det är alltså inte genom normal donation man hamnar här.

Här kan du se en bra, beskrivande film om hur ”plastination” går till: http://www.youtube.com/watch?v=Xui7q21y0bU

Det är ett unikt tillfälle att se en unik utställning. Missa den inte. Den världsberömda utställningen pågår mellan 20 juli – 25 november 2012.

/Parkley

Gravida kvinna

En man

Foster i 21.a veckan

Kvinnliga fortplantningsorgan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.