Belgisk p-våffla och jobbcykling

Så var det dags att börja jobbpendla på cykel igen. Sommarens nyinköpta cyclocross ska få visa sig värdig. Kan jag komma under 30 minuter?

Cykeln köptes i juli och med god hjälp av cykelgeneralen Jonas på Cykloteket så blev det en Cannondale Cyclocross, 32 mm däck (med racerbredd på 23 eller 25 riskerar man få ständiga punkor om man jobbpendlar. Cyclocrossen tillåter större däcksbredd), SPD-pedaler, cykelskor (MTB-skor från Specialized) etc. Jag valde MTB-skor för de är smidigare att gå i än racerskor. SPD-pedaler ger enklare i-och urklick.
Sen har jag cyklat runt Bornsjön ett antal gånger och statistiken visar tydligt en fartökning vilket måste tillskrivas nya cykeln. Det är roligare med riktig hoj! Sen tycker en del förstå-sig-påare att jag måste cykla längre för att få ut mer av träningen. Fuck you, som Håkan Dalby skulle ha sagt. 6 mil per gång får vara nog vid solocykling.

Nästa steg blir att cykla i grupp och träna klungkörning. Då blir det längre sträckor. Det kan jag lova.
Apropå klungkörning. Varje gång jag tänker på det så tänker jag på Belgisk kedja. Det för mina tankar in på belgisk våffla och direkt osökt in på belgisk p-våffla (skönt ord förresten – P-våffla). Jag vet inte varför men det finns väl nåt cykelerotiskt med en väloljad belgisk kedja i perfekt harmoni?
Här kan ni sen en belgisk p-våffla…jag menar belgisk kedja:
Film 1: http://www.youtube.com/watch?v=PfxWTTsIZfk
Film 2: http://www.youtube.com/watch?v=7ghIqLgRClw (Lååång kedja)

Tillbaka till jobbpendlingen

Målet är som sagt att komma under 30 minuter till jobbet. Detta utan att köra som en vettvilling förstås. Vinsten bör komma i uppförsbackarna. Att kunna ”dra” uppför är jäkligt skönt. Dock så är utväxlingen lite annorlunda. Det finns ju bara två kransar fram vilket gör att de där lättaste växlarna på hybriden inte finns. Jag undrar om jag verkligen orkar uppför backen vid jobbet. Den är brant, vill jag lova.

Sen finns förstås rädslan att missa att klicka ur skorna vid rödljus etc. Det vore otroligt fånigt att vid t ex. Hornstull, i morgonrusning, stanna cykel och bara falla åt sidan. Piiiinsaaaamt! som ungarna skulle ha sagt.
Förhoppningsvis så var mitt fall ner i diket vid Sturehovs slott det enda jag kommer bjuda på. Men man vet aldrig.

Börja cykla, rädda miljön!

/Parkley

Appearence is everything!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.