Köpa konsertbiljetter – ångest!

One Direction kommer till Friends Arena den 8:e maj 2013. Då dotter J ääälskar dem så tänkte de snälla föräldrarna köpa en biljett till henne. Men att köpa konsertbiljetter till populära konserter ger mig alltid ångest.

När jag läste tidigare i veckan att One Direction (1 D) skulle hålla en konsert i Stockholm nästa år så hade jag direkt intentionen att skaffa några biljetter. Jag fick spelet när jag såg priserna. Billigaste biljetten var 1 000 kr och parkett kostade 1 800 kr! Dock så insåg jag snabbt att detta är nån form av andrahandsförsäljningssajt. När Ticnet väl släppte sina priser så var det mer normala 350-800 kr.

One Direction Så idag klockan 9:00 släpptes de efterlängtade biljetterna (inte efterlängtade av mig utan alla kids i stan) och jag skulle göra ett tappert försök att få tag i några plåtar. Dottern skulle ju bli så glad om jag lyckades. Men jag har dåliga erfarenheter av att köpa biljetter till så här stora konserter. Man kan ju inte knepen för att komma först i kön.

Jag började redan igår med att skaffa Ticnet-konto. Imorse klockan 8:30 loggade jag in för att kolla hur allt låg till. Döm av min förvåning när jag hamnade i nåt köförfarande då trycket var högt. Hmm..det var ju 30 minuter kvar till släppet. Det stod också att den uppdaterade sig själv och om jag manuellt uppdaterade sidan åkte jag sist i kön.
Nåväl, mätaren tickade på och 8:45 kom jag in på beställningssidan. Men då var ju inte biljetterna släppta så det var bara att ställa sig i kön igen.

Denna gång tog jag även paddan till hjälp så jag hade två köande webbläsare. Minuterna tickade på och under tiden hade J:s kusin E hört av sig och meddelat att hon stod i Vällingby hos ett Ticnet-ombud. Jag tänkte nämligen skaffa en biljett till henne också.
Klockan 9:10 kom jag in på paddan. Jag valde 4 biljetter, vilket var max antal man fick köpa, och skulle sedan välja platser. Jag provade långsida läktare 1, Ingång A men biljetterna var slut. Jag prövade mer specifik sektion i samma område men platserna var slut. Jag prövade olika varianter på långsidan, läktare 1 men biljetterna var slut!
Vid sista försöket på paddan så fick jag meddelandet att servern var nere för underhåll. PANIK!

Då bytte jag till min laptop som då kommit ur köandet och var redo för beställning. I ren desparation valde jag ”Bästa lediga platserna” och fick fyra biljetter! Lycka! Frugan frågade då vilka platser jag fick tag i och jag svarade lite irriterat att ”det vet jag inte men jag fick biljetter”. Det kändes inte som att det var läge att gnälla över vilka platser vi fått eller det faktum att undertecknad kanske inte vara riktigt lugn och stabil under hela beställningsförfarandet. Jag känner mig inte riktigt trygg med att fixa biljetter till såna här megapopulära konserter.

Biljett 1 D 13/5/2013 När jag sedan lugnade ner mig och kollade efter så blev det läktare 3 i kurvan. Inte riktigt som jag hade tänkt mig men fasiken bättre än ingenting. Dessutom blev de inte så dyra. Dotter J och en eller båda av hennes föräldrar ska gå på 1 D nästa år. Tjoho! Överblivna biljetter säljer vi till vänner eller på Blocket. Man är väl inte dum…

Kusin E ringer strax efter och meddelar att hon inte fått nån biljett och vill köpa vår överblivna biljett vilket hon givetvis får. Sen ringer hon fem minuter senare och meddelar att det tydligen släppts obetalda biljetter och hon lyckades få tag i en parkettbiljett i sista sekund.
När sedan dotter M får höra om biljetterna vill hon också följa med. Så i all hast bestämdes det att hela familjen utom lilla F ska gå på 1 D. Jag inser dock att om det blir problem med F 8:e maj nästa år så är det jag som får stanna hemma. Fast jag vill gå med och fast jag tycker en 6-åring kanske är för liten för en sån här konsert…

Nästa gång jag ska jaga biljetter så är jag bättre förbered i alla fall. Till exempel vilka platskrav man har. Är vilka platser som helt ok bara man får gå eller måste det vara tillräckligt bra platser? Det finns ingen tid att börja dividera under tiden man beställer. Även om jag önskar man fick lite lugn och ro…

/Parkley

3 kommentarer Lägg till din

 1. Parkley skriver:

  Så var det dags igen. 5 1D biljetter köpta till 13/6 2014. Denna gång gick det bättre. 😉

  Gilla

 2. Bettina skriver:

  Haha, kul historia.
  Blev det några överblivna biljetter då? 😛

  Gilla

  1. Parkley skriver:

   Det blev inga överblivna biljetter. Hela familjen går förutom 6-åringen.

   /Parkley

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.