Blinda Jocke i Mot Alla Odds

Idag gick SVT ut med deltagarna i säsong 2 av succén Mot Alla Odds. En av deltagarna visar sig vara ex-kollegan Blinda Jocke. Deltagarna har precis kommit hem från den strapatsrika resan och avsnitten kommer sändas under våren 2013.

Låt mig först förklara smeknamnet ”Blinda Jocke”. Han heter förstås Joakim och är blind. När han jobbade på samma jobb som mig så fanns det en till Joachim. Han var halvblind. Därav av smeknamnen ”Blinda Jocke” och ”Halvblinda Joche”. Det är inte på något sätt menat som nåt negativt. Bara ett enkelt sätt att skilja dem åt.

Gruppbild- Mot Alla Odds

Mot Alla Odds är alltså succén från SVT där 10 deltagare med någon form av handikapp ska göra en strapatsfylld vandring. Eller som SVT själv beskriver det:

Mot alla odds är en realityserie där tio personer med olika funktionsnedsättningar ger sig ut på sitt livs äventyr. Tillsammans ska de ta sig 50 mil genom svår terräng, från atlantkusten till stilla havet, För att klara utmaningen måste deltagarna gemensamt övervinna både yttre hinder och sina egna begränsningar.

Förra årets deltagare skulle ta sig fram till fots från Viktoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia. En nätt liten tripp på 150 mil. Årets resa är alltså kortare och sker någonstans i Sydamerika där det är 50 mil mellan Atlantkusten och Stilla havet.

Så här säger Siri Bergerud, projektledare på SVT för ”Mot Alla Odds”: – De som kom med är fantastiska. Man blir kär i dem för de är så underbara.

Joakim NömellAtt Joakim sökte förvånar mig inte. Killen bangar inte en utmaning samtidigt som han utmanar sig själv hela tiden. Ger hans handikapp honom problem så löser han det på nåt sätt. Då han även är väldigt teknikintresserad så är det oftast genom tekniken han hittar sina lösningar. Hans förmåga att fungera på en arbetsplats var så bra att man knappt tänkte på att han var blind.
Jag själv glömde helt bort det ibland. En gång frågade jag till och med en kollega om det var Jockes bil därute på parkering med öppen baklucka och hundbur. Några sekunder försent kom jag på mig själv. Men skadan var redan skedd för kollegan skrattade glatt och frågade om jag var medveten att Jocke var blind. Förhoppningsvis säger det mer om Jocke än om mig…

Men under denna vandring så får han inte använda mobiltelefon, kartor och navigationsappar som pratar med mera. Så nu handlar det mer om Jockes egen förmåga att ta sig framåt, övervinna terrängen och hantera det okända.

Ni följer Jockes förberedelser här: nomell.se eller Facebook.

Läs även mer här: SVT eller Expressen.

Själv följde jag aldrig säsong 1. Men nu när Jocke är med så måste jag ju. Även du som läser detta måste kolla, eller hur? Håll utkik efter säsongsstarten under våren 2013.

/Parkley

PS. Jocke ska cykla Vätternrunda i juni 2013. Är ni förvånade? Han och piloten Egge ska, tillsammans med de fem övriga i Team Primus (2 tandempar och 3 singelcyklister som aldrig cyklat hela VR förrut), cykla 300 km i juni. Förberedelserna inför det det kan ni följa på dessa bloggar: Teknikpappan, Beach2020, Nomell.se.

4 kommentarer Lägg till din

  1. Parkley skriver:

    Mot Alla Odds sänds med start den 26/3.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.