All PR är bra PR, eller?

Förskolan Upptäckarna AB är i skottlinjen när Dagens Nyheter granskar stadens utförsäljning av barnomsorgen och de nya ägarnas vinstuttag. Men all PR är väl bra PR?

DN skriver: ”Förskolorna Upptäckarna AB i Älvsjö såldes 2008 till två förskolechefer för 805 000 kronor. Under de tre följande åren 2009–2011 har företaget, som består av de fyra förskolorna Bullerbyn, Ekbacken, Fantasia och Vindleken, haft en sammanlagd vinst på 16,9 miljoner. Av dessa pengar har aktieägarna redan plockat ut 9 miljoner kronor i utdelning.”

Jag önskar så klart att ägaren/na återinvesterar i verksamheten, ser till att betala personalen attraktiva löner och har som första prioritet att erbjuda en kvalitativ förskola. Men i övrigt så har jag inget emot vinstuttag.

20130118-211506.jpg

Själv har jag haft en dotter på förskolan Ekbacken, som ingår i Upptäckarna AB, när det var kommunalt dagis och har nu en dotter på samma dagis när det är privat. Det är samma föreståndare/ägare då som nu.
Jag upplever ingen direkt skillnad på investeringsviljan. Inte heller verkar de agera på de ökande krav på IT-fiering som genomsyrar samhället. Dock verkar personalen nöjda och glada. Det är ju väldigt viktigt förstås.
Dock så undrar jag om allt verkligen står rätt till hos Upptäckarna AB när när man lyckas göra vinst på 16,9 miljoner och plocka ut ca 9 miljoner på bara tre år!

Men de enda bovarna i denna härva är tjänstemännen hos Stockholms Stad. De säljer ut vår barnomsorg som byggts upp med våra skattepengar för en spottstyver! Huvuden måste rulla, försäljningsregler skrivas om så detta inte upprepas igen.

Tvi, Stockholm Stad.

/Parkley

Fortsättning i ämnet:

DN (20130119): Köparna kan få skattesmäll

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.