Cykelåret 2013

Våren vågar sig sakta fram här i Stockholm och cykelpremiären närmar sig. Planering för cykelåret fortskrider med 30 mil Vätternrundan som det stora målet.

Förra helgen, när solen lyste och gatorna var torra, så kunde jag inte motstå att ta ut cykeln på en tur. Föga anade jag att med -5 i luften så skulle det bli en plåga. Tanken var att cykla 3-4 varv på min enmilsrunda hemmavid.
Efter 700 meter fick jag astma, överkroppen blev kall och jag gav upp efter ett varv. Riktigt antiklimax.
Så det blir nog till att hålla sig till planen nedan.

Januari – Mars
Löpning och bålträning.
Problemet är att mitt knä smärtar efter ca 2-3 km. Så det blir inte mycket med löpningen…
Bålträningen borde inte vara nåt problem men då hade jag inte räknat med min dåliga karaktär. Nåja, jag får lägga manken till från och med nu. VR är inte förrän mitten på juni.

Dessutom har jag lagt på mig lite vinterhull (bra i år med tanke på kylan) så den viktnedgång jag lyckades med under hösten 2012 är uppäten. Bättre start kunde man väl få men jag har bara mig själv att skylla på.

April
Första april ska jobbpendlingen börja är det tänkte. Nu är det ju annandag påsk så det blir väl start den andra april istället. Då blir det 2,2 mil varje arbetsdag. I vått och torrt. Målet är att ha cyklat ca 100 mil innan VR. Så fram med allergipillren och asmtasprejen. Här ska cyklas!

CyklopedinDen 27/4 ska jag cykla 13,8 mil i Västerås (Västmanland Tour) är det tänkt. Nu har tyvärr arrangören hoppat av så det blir nog inget med det.
Istället kör Team Primus ett förberedelselopp på 12-13 mil på Södertörn med fika på Rosenhill. Det blir klungträning för hela slanten. Fart ca 25-28.
Team Primus är ett gäng från Stockholm (6 st) och Malmö (1 st) som cyklar alla 30 milen på VR för första gången. Fyra av dem kör tandem och en av dem blir TV-stjärna den 26/3. Go Jocke!

Cyklopedin från Cykloteket lär väl dyka upp under april också (eller var det redan i mars?). Skön läsning. Vad ska man införskaffa i år, månntro?

Maj
Roslagshösten 2012Månaden inleds med en barnfri resa till New York. Då får det bli till att hänga med frugan på löpning i Central Park. Kanske finns det tid att kolla in någon cykelaffär. Går det att hitta nån skön vintagecykeltröja?

Jobbpendlingen fortsätter oförtrutet och kryddas med lite längre cyklingar. Oftast utgår jag från Sturehovs Slott. Tidiga helgmorgnar är det som gäller.

Mitten på maj blir ca 14 mil på Roslagsvåren. Ett tandempar från Team Primus deltar också. Kanske blir det mastergrupp för att träna klunga. Det får bestämmas på morgonen.

Juni
20121026-194602.jpgFörsta juni är det inplanerat ca 14 mil med Team Primus Stockholmssektion. Kanske blir det Sthlm-Trosa-Sthlm som det är tänkt. Jobbpendlingen fortsätter men jag räknar inte med några längre körningar veckorna innan VR.

Den 15/6 kl. 01:52 går så Team Primus till start i Vätternrundan. Jag räknar att det finns nån app av arrangören för att följa oss. Annars finns SMS-tjänsten. 300 km ska avverkas på ca 12-14 timmar.

Efter VR så lär jag väl hata cykling ett tag så vi får se hur det blir med jobbcyklingen.

Juli
Under semestern brukar det bli några långcyklingar. Frugan föreslog att cykeln skulle med till Gotland för lite skön omväxling. Varför inte?

Augusti
Falkenrundan 2012Semesterlunk och lite långcyklingar. När jobbet kommer igång blir det jobbpendling igen. Men då blir det nog enligt min ursprungsplan varannan vecka när jag inte hämtar på dagis…oops, yngsta barnet har ju för fasiken börjat skolan då. Attans, vad stora tjejerna är.

Troligtvis kör jag Falkenrundan, 10 mil, i slutet av augusti.

September
Roslagshösten står på programmet. Det blir ca 14 mil precis som på våren. Jobbpendligen fortsätter med varannanveckacykling.

20120909-190419.jpgI början på månaden blir det cykling med frugan. 4,2 mil Sthlm Bike. Andra gången jag cyklar Sthlm Bike. Förra året var ju premiär så det ska bli intressant och se om de förändrat en del efter återkopplingen de fick från deltagarna.
Anmäl dig du också. Det är najs att få cykla på biltomma stockholmsgator.

Oktober
Cykelåret lider mot sitt slut. Jobbpendlingen fortsätter och funderingar kring vintercykling lär pågå för fullt. Känner jag mig själv rätt så är intresset svalt och kanske en Trainer vore en säkrare investering.

November – December
Såvida det inte blir en Trainer så lär cykeln få vila och jag lika så. En liten välbehövlig service lär väl ske på Cykloteket under November.

Eftersom jag lovat frugan att springa Tjur Ruset igen 2014 så måste jag löpträna. Dessutom pratas det hemma om att testa på längdskidor. Så jag kanske låter cykeln hänga i förrådet hela vintern…

Summasumarum lär det väl bli runt 200 mils cykling, ett antal kilo väck från 40-åringens kropp samt en skön målgång i Motala efter 300 km på cykel.

/Parkley

pay_cykel2PS. Det här om att riktiga cyklister rakar benen har jag inte riktigt förstått. Ingen kan heller förklara varför det är så. Det är bara så… (Källa: Regel 33, Velominati – The Rules och Regel 5, Cyclingplus.se – 8 saker att…)
Min egen tes är att det kommer från elitcyklingen och elitidrott i allmänhet ihop med Tv-sändningar. Hur många håriga elitidrottare ser man i TV?
Men där jag cyklar finns inga TV-kameror så här kommer det inte rakas. Dessutom tycker jag en skäggig cyklist ska ha håriga ben.

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.