Adjö till Vittra Telefonplan

Efter 1,5 år på Vittra Telefonplan är det återigen dags att flytta Julia till annan skola. Hon flyttar nu tillbaka till Johan Skytteskolan…

Beslutet att flytta Julia under femman var svårt att fatta men denna gång var det enklare. Så fort vi fick plats på JS så tackade vi ja. Varför flyttar vi tillbaka henne, kanske ni undrar?
Det är två anledningar:

  • Närhet till vänner
  • Försening av högstadiedelen

Julia har inga problem med att skaffa vänner och hon har inte gått ensam på Vittra. Men att gå i skolan på hemmaplan med alla sina gamla vänner alldeles i närheten är värt mycket. Det vet både jag och frugan av egen erfarenhet. Att enkelt kunna träffas efter skolan slår allt planerande som måste till om man bor lite överallt i Stockholm.

Vittra Telefonplan har dribblat med högstadieutbyggnaden alldeles för länge och det stod klart under våren att den inte blir klar till HT13 när sexorna ska bli sjuor. Det är inte ok.
Dessutom har den öppna skolmiljön stängts mer och mer med klassrum då det har visat sig att det inte funkar. Visst, miljön är fortfarande öppen i jämförelse med en traditionell skola. Men denna öppna lärmiljö funkar tydligen inte så det är liksom inget argument för att välja Vittra Telefonplan, tycker jag.
Avsaknaden av idrottshall, bra matsal och lokaler för de praktiska ämnena är också ett stort minus.

Julia har bevisat att med en lugnare klass kan hon lära sig det hon måste i skolan. Jag ser därför inga problem med att flytta tillbaka till JS trots att det var just problem med inlärning som gjorde att vi lämnade mitt i femman. De problem vi hade i 4-5:an berodde på en uselt sammansatt klass vilket störde elever som Julia i så stor utsträckning att inlärningen gick trögt. Nu är klassen uppbruten (sker alltid i övergången till sexan) och hon kommer i en helt annan klass.

Jag vill samtidigt tacka Frida, Fredrik, Robbie och alla andra lärare som hjälpt Julia att förkovra sig och växa som människa. För är det nåt som jag är nöjd med så är det lärarna och deras engagemang. Allt är inte dåligt på Vittra Telefonplan.

Trevlig sommar!

/Parkley

flygfoto_johan skytteskolan

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.