Blå Lagunen, Ekerö

Husbygropen a.k.a. Blå Lagunen är ett bad långt ut på Ekerö. Klart vatten, massor med sand men tyvärr nu också massor med folk.

Blå_Lagunen

Edit 20200620: då parkeringsförbud införts vid Blå Lagunen och intilliggande vägar under sommartid bör ni ta er dit på annat sätt än med bil.

När vi hittade dit för några år sedan var det lagom med folk oavsett väder. Kanske för att det ligger ute på Munsö, har dassiga toaletter, tar 40 kr i parkeringsavgift och bara ibland en glasskiosk. Men nu har folket hittat dit. Med folket menar jag inte de som tar med sig kall pastasallad, syltade och sockrade pannkakor, festis osv. utan de som kommer med grillar, partytält och helst minst fem familjer. Själv gillar jag den där skandinaviska avskildheten och lugnet.

Dessutom så är det en jädra massa människor som tältar på alla ställen man vill lägga sig om man inte vill ligga på själva stranden. Synd, tycker jag.

Kanske är det dags att överge Blå Lagunen för gott?

Här är positionen om ni vill åka dit. Bara knappa in i din GPS:
59°22’30.0″N 17°37’06.6″E eller 59.375003, 17.618500.

/Parkley

PS. Smaken är förstås som baken och kanske du som läser detta tycker badet är kanon. Dela gärna med dig genom att kommentera längre ner.

Blå Lagunen, Ekerö

[Edit 20140723] Idag besöktes badet för första gången i år. Massor med folk (förstås), musik från 3 – 4 håll varav en jeppe som spelade från sin bil. Han fattade nog inte att halva stranden hörde hans…bas. Bara basen. Sen var det lite vattenpipor mitt bland alla solande men dock inga grillare. Personligen avskyr jag rökning så vattenpipor eller rökare i allmänhet mitt ibland solbadarna tycker jag är värdelöst.
Av någon anledning verkar folk tälta på de bra badställena förutom stranden. Det ser ut som de riktigt bott in sig…
Nä, Blå Lagunen/Husbygropen känns förbi för oss.

3 kommentarer Lägg till din

 1. Teknikpappan skriver:

  Jag vet inte var du läser in att det skulle handla om invandrare eller att jag skulle ogilla invandrare? Även svenskar grillar. Även svenskar kan vara fem familjer som grillar och tar plats.
  Gillar man avskildhet och lugn så funkade badet bra förrut men inte längre. Du gillar det – härligt! Jag gillar lugnare ställen. Mer finns inte att utläsa i inlägget.
  Din kommentar säger mer om dig än om mig.

  Gilla

  1. Teknikpappan skriver:

   Aha, nu ser jag vad som kan verka invandrarkritiskt. Min edit om vattenpipor. Man kan läsa det som kritik mot invandrare eller mot rökning.. Jag avskyr rökning, inte invandrare eller invandring (det kan man dock inte veta av att bara läsa detta inlägg).
   Jag ska förtydliga.

   Gilla

 2. hairgallery81 skriver:

  Ta inte in folk i ert land då. Alla äter inte pastasallad sill nubbe o super sig. Var tacksam för vad den utländska kulturen tar med sig o ta efter istället. De super sig iaf inte redlösa och har sex mitt bland barnfamiljer. Du kan ju nämna nackdelarna his dig dina jämlika

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.