STHLM Bike 2013

Den åttonde september 2013 gick det andra STHLM Bike av stapeln. Vädret var som vanligt strålande och banan gick denna gång i norra innerstaden. Team Arkley och Team Fart var på plats.

STHLM Bike 2013

1100 cyklister (nästan dubbelt så många deltagare mot förra året) hade letat sig ut till Sjöhistoriska tidigt på morgonen. Starten gick redan klockan 7:00. Bansträckningen var detta år norrut och gick mot Ropsten, Lill-Janskogen, Frescati och förstås genom innerstaden. Banan kan du ser här.

Själv samlades Team Arkley (jag och frugan), Team Fart (Thomas och Jocke) samt Jonas och MP redan klockan 5:30 hemma i Långbro för gemensam färd till starten och uthämtning av nummerväst. Vädret var för andra året på raken kanon och dimman låg trollsk vid starten.

Detta är ju mer av ett rekreationslopp för att uppleva huvudstaden på ett naturskönt sätt. Farten är modest och väldigt lite action. Dock så blev undertecknad kissnödigt precis innan start och efter några hundra meter på sadeln så var ett stopp nödvändigt. De andra körde vidare och jag fick jaga en stund för att komma ikapp dem. Men det kändes skönt att få släppa lös kolfiberhingsten lite 😉

Sen hoppade kedjan några gånger för tandemparet i Team Fart och vi cyklade lite fel pga utebliven skyltning/funktionär. Då var vi tvungna att bära cyklarna över ett räcke för att komma rätt.

Väl i mål i Kungsträdgården bjöds det på frukost i den varma höstsolen. Kanonlopp och trevligt sällskap. Det blir garanterat en start nästa år också.

/Parkley

Se STHLM Bikes fotogalleri

Parkley i STHLM Bike
Undertecknad i full mundering
Team Fart
Team Fart i röda tröjor
Teamet
Alla samlade
Trollsk Morgon
En trollsk morgon
Jag och frugan
Jag och frugan (i rosa)

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.