IOS7 – vilket grafiskt skämt!

IOS7 har landat hos Apples iDevice användare. Ett flertal önskade funktioner var inkluderade i den nya versionen av IOS. Dessutom skulle grafiken göras om rejält. Grafiken är omgjord och den suger fett…

Jag (med en iPhone 5) välkomnar förstås nya funktioner och speciellt ”Kontrollcenter”. Att IOS inte får widgets a la Android bekommer mig inte. Men den största förändringen var ju grafikomgörningen. Tydligen skulle det bli renare och tydligare. Jag vet inte hur snacket har gått hos Apple men resultatet är riktigt nedslående. Så här ser min startskärm ut nu:

Startskärm IOS7

VARFÖR ÄNDRA NÅT SOM VAR SNYGGT! Som ni ser så är standardprogrammens ikoner omgjorda och ser skittråkiga ut. Bildikonen, vad ska det föreställa? Appmapparna har en tråkig lila färg nu. De var mycket snyggare och avgränsande förut. Varför kan jag inte välja färg i dem? Applisten längst ner – samma tråkiga färg. Även här vill jag ändra färg.

Utan att veta hur Android ser ut nu så känns det som ett lamt försök att närma sig Android och försöka plocka marknadsandelar på Samsung. Men med en sån här usel design så riskerar resultatet bli tvärtom. Vad hände med Apples innovativa tänk och cutting-edge design. Det luktar desperation!
Marknadsandelar vinns med funktioner och nytänk när det gäller vad telefonen kan användas till. Öppna även upp telefonen mer och låt tredjepartsutvecklare få fler möjligheter. Att lägga så mycket krut på grafiken och misslyckas kapitalt är en felsatsning som heter duga.

Nu har jag dock bytt till IOS7 och får leva med förändringen. Jag hoppas bara jag vänjer mig i kombination med att Apple fixar till en del avarter i kommande fixar.

För er som funderar på att byta – ni gör det på egen risk. Tyvärr så måste man ju uppgradera för att komma åt nya funktioner…

/Parkley

4 kommentarer Lägg till din

 1. Teknikpappan skriver:

  Och efter en tid vänjer man sig och tycker det is the shit.
  Var försiktigt med snabba tyckande… 😁

  Gilla

 2. Parkley skriver:

  Som positivt kan jag meddela att SIRI klarar att aktivera och avaktivera funktioner som t ex. BT och WiFi. Förut kunde man bara köra ”open settings” men inte längre.

  Gilla

 3. eggepegge skriver:

  Snyggt 🙂
  Bilden ovan ser ju faktiskt inte riktigt klok ut. Nu är jag ju ”partisk” men nog tycker jag Android är snyggare ja. Och där kan du ju dessutom ändra utseendet helt om du inte är nöjd mha en annan launcher.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.