Peugeot 308 – Ja tack!

I sedvanlig ordning så har jag klämt och känt på Peugeots nya modeller i samband med inlämning av min bil på service. Nu har turen kommit till den alldeles nya 308:an. Jag gillar den!

Förra gången jag skrev om en ny Peugeotmodell så var det nya 208:an som kom förra året. Den gillade jag inte. Men nu har alltså turen kommit till den alldeles nya 308:an.

308 InteriörSen jag köpte min första Peugeot (807:an) så har jag gillat deras bilar. Snygga utvändigt och likaså invändigt. Plumpen blev som sagt 208:an där de försökte modernisera utan tanke. Nu har man äntligen hittat rätt i designen. Den stora skärmen är snyggt integrerad med mittkonsolen och den mindre ratten ihop med de mindre mätarna (som kom redan med nya 208:a) ger ett sportigt intryck.
Som Peugeotägare känner man igen sig i reglagen förutom en väldigt stor förändring. Hanteringen av klimatanläggningen, radion etc. sköts genom touchskärmen. Det har gett ett renare intryck i mittkonsolen. Touchskärmen i sig gör sitt jobb och är följsam och förhållandevis lätt att förstå sig på (klart jag inte kunde hålla mig från att knappa runt i menyerna). Om kunderna kommer gilla det låter jag vara osagt men jag ser inget problem med denna nyordning.
Det ryktas om att detta blir framtidens melodi för andra modeller.

Noterbart är att CD:n är bortrationaliserad till förmån för Blåtand som standard. Tillsammans med USB- och AUX-ingång så ska det borga för en skön musikupplevelse. För handen på hjärtat – hur många av er spelar CD-skivor i bilen nu för tiden?

308 ExteriörExteriört så gör Peugeot fortsättningsvis snygga bilar. Tuff front, självklart med LED-lampsprofil, och en i övrigt tilltalande design. Motorerna har jag inte haft anledning att klaga på, varken på min 807:a, 207:a eller 5008:a. Så jag utgår från att de fortsätter att göra sitt jobb och dra lite bränsle.

Eventuell plump i protokollet kan vara priset. Jag tyckte den var lite dyr med tanke på att det är en liten bil. Dock så var den modell jag tittade på extrautrustad och då brukar det dra i väg. Den jag kollade på att hade t ex. panoramaglastak.

I övrigt så hade en GTi dykt upp igen i modellutbudet. Såg najs ut.

/Parkley

Annons

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.