2013 – tillbakablick

Då är det dags för Teknikpappan att göra årsavslut. Vad skrev jag egentligen om under året? Vad intresserar mig och vad intresserar er läsare? Här har ni 2013.

teknikpappan2013Först vill jag tacka alla som läst och kommenterat inlägg på Teknikpappan. Det är alltid kul att kunna erbjuda nåt intressant för er läsare även om mitt bloggande egentligen är  för ”att skriva av sig”. Väl mött igen under 2014.

Året som gått har gett en rejäl ökning av besök.
2013 var det 40 987 sidor som visades mot 18 279 sidor år 2012. Förklaringen ligger först och främst i ett ord: avlopp. En husägares guide till avloppsrensning var det mest besökta inlägget under 2013 med 8 269 visningar. Här följer topp fem (startsidan exkluderad):

  1. En husägares guide till avloppsrensning” – 8269 visningar
  2. ”Blinda Jocke i Mot Alla Odds” – 539 visningar
  3. ”Spotify hackar i mobilen – fix” – 467 visningar
  4. ”Grym digitalbox från ADB” – 458 visningar
  5. ”Fiber für Alle” – 434 visningar

Noterbart är att endast ett inlägg är från 2013 av topp 5. Även på topp 10 finns det bara ett inlägg från 2013. Men eftersom jag skriver om det som intresserar mig så är ju denna statistik mest kuriosa.
Ännu mer kuriosa är att söktermen ”Stopp i avloppet” har ett inlägg från Teknikpappan som första träff. Söktermen ”Memil” ger ett inlägg från Teknikpappan som andra träff. Källa: Google.se

Landet som ger Teknikpappan mest besök är förstås Sverige (38764) men även besökare från Förenade Kungadömet (290), Finland (246), Förenade Staterna (229) och Norge (206) har hittat hit. Sen följer ytterligare 67 länder…

Klickar på länkar gör ni en del. Mest på lgt.se som är en Spolfirma (avlopp förstås). 363 klick blev det 2013. I övrigt gillar ni att klicka på bilderna i inläggen. Kan ju förstås bero på att jag ofta visar små bilder i inläggen 😉

Vad gäller sökmotortermer så är det avlopp som gäller. De sex mest använda söktermerna för att hitta till Teknikpappan handlar om avlopp. Sen kommer Memil och Öppen Fiber. Men avlopp har ni tydligen problem med. Inte bra.

Vad skrev jag om under 2013?

Totalt blev det 49 inlägg i år.

High Frame Rate var på tapeten januari 2013 (7 inlägg) då Hobbit hade premiär. Ledigheten tog mig även till Hollister som jag fick nog av. Vårt dagis fick dålig publicitet och Über kom till Stockholm. Blackberry gjorde ett sista överlevnadsförsök med Blackberry 10.

Februari (3 inlägg) startade i moll med massor med näthat. Skärpning alla! Sen en uppmaning till alla killar mellan 20-40 år. Kolla era kulor!

När våren närmade sig så började cyklingen få fokus. Cykelåret 2013 skrevs. Samtidigt kom Telia Öppen Fiber med fint erbjudande som jag inte kunde säga nej till. Avslutet av mars (5 inlägg) gick i moll. Sluta våldta, sluta döda varandra, sluta hata, sluta mobba- bara älska varandra istället! Är det för mycket begärt?

April (4 inlägg) handlar bara om cykling men även konstaterad testosteronbrist.

Förutom några dagar med älsklingen i NYC som var det åter cykling på tapeten i maj (4 inlägg). I förberedelserna inför första Vätternrundan ingick Roslagsvåren och Trosa fram och tillbaka.

Juni (3 inlägg) handlade bara om Vätternrundan.

Juli (4 inlägg) innebär semester och inte så mycket bloggande. Dock så sade äldsta dottern adjö till Vittra Telefonplan samt att STRAVA dök upp på min radar.

Väl tillbaka på jobbet i augusti (3 inlägg)så gnällde jag återigen på alla aktieägares ständiga krav på vinster. Sen var det dags för Cyclocrossdebut.

Fan, september (5 inlägg) bjuder på ännu mer cykling. Roslagshösten samt frugan inblandad i cykelincident på väg till jobbet. Bilister – ta det varligt! Sen kom IOS 7

Under oktober (5 inlägg) ändrar jag min inställning till Förbifart STHLM samt inser att cyklismen är här och nu.

Med mild november (3 inlägg) blir vi äntligen klara med vår uteplats (nåja, lite fix återstår för våren 2014). Dessutom blir fibern installerad.

MatkassenDecember (3 inlägg) avslutar året med inköp av cykelkompis samt anmälan till Triathlonstafetten 2014 i Stockholm (24:e augusti). Men det viktigaste inlägget handlar om Matkassen / Giving People.

Lev väl och må 2014 ge er lycka och framgång.

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.