Summering av cykelåret 2013

Då var det dags att redovisa cykelåret 2013. Ett år som innehöll en första Vätternrunda, en hel säsong jobbpendling samt en idiotisk påkörningsolycka.

Under 2013 så cyklade jag ca 126 timmar och 51 minuter. Den tiden tog mig 3 295,8 km fördelat på 3001,8 km utomhus och  294 km på trainer inomhus. ca 329 mil alltså. Jag är jäkligt nöjd över det. Dessutom brände jag 91 317 kalorier under tiden.

Årets höjdpunkt var förstås den första Vätternrundan, 300 km runt sjön. Tillsammans med de andra i Team Primus blev det en kul men lång upplevelse. Vi tog oss runt på strax under 14 timmar. Läs mer här: Vätternrundan 2013.

Förberedelserna inför VR2013 innehöll Roslagsvåren samt två längre turer med Team Primus, ca 14 mil på Södertörn med fika i Rosenhill samt ca 14 mil till Trosa och tillbaka.

Efter sommaren blev det bara STHLM Bike och Roslagshösten i september.

Under tiden april till oktober så jobbpendlade jag dessutom. Det blev nästan varje dag i veckan. Det känns jäkligt skönt att cykla förbi alla köer. Dessutom mår man bättre, både fysiskt och mentalt.

Under augusti testade jag även cyclocross på CX Sköndal. Ett skönt avbrott mot landsvägscykling. Förhoppningsvis blir det mer CX under 2014. Dessutom var vi på Cyclocross-SM (i november) när det var så nära som Stora Skuggan.

I november fattades ett viktigt beslut inför vintersäsongen. Utecykling eller innecykling? För mig blev det en trainer för skön inomhuscykling. Dessutom bestämdes att Team Velocista skulle ställa upp i Triathlonstafetten 2014 i Stockholm.

Olyckan då? Veckan innan Vätternrundan skulle jag bara köra några mil på min lokala runda. På en raksträcka med bara jag och en joggare lyckas vi missförstå varandra (kanske mest jag) så till den milda grad att jag kör på henne i 30 km/h. Hon skadar foten ordentligt och jag slår i skallen. Sjukhusbesök för båda förstås.
Rätterligen så polisanmäler hon mig för vårdslöshet vilket jag döms för. Det finns inga ursäkter och straffet på 30 dagsböter är helt korrekt och jag tar straffet med skämshatten på.
Hellre stanna än illa klippa…

Just nu cyklar jag hemma framför bioduken tillsammans med Netflix och en och annan vinterstudio. Dessutom har det monteras tempostyre för triathlonträning. Längtan är förstås april 2014 då utesäsongen börjar. Dock får ni läsa om Cykelåret 2014 lite senare.

Edit: Jag glömde ju en sak. Mitt humorbidrag till cykelsverige (i alla fall Stockholm) och en hyllning till cykelgeneralen Krister Isaksson:
Hitler hates cyclists – Swedish text

/Parkley

Parkley i STHLM Bike
Undertecknad i full mundering
Team Primus
Team Primus inför VR 2013
CX Sköndal
CX Sköndal samt mitt pit crew
Tacx i-Flow och Cannondale SuperX Rival
Tacx i-Flow och Cannondale SuperX Rival
Teamet
Alla samlade inför STHLM Bike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.