STHLM Fields

Gärdet i Stockholm var platsen för en ny endagsfestival för den konserttörstande befolkningen. Jag var där, frugan var där, Metallica var där, 51 000 andra var också där…

Slayer - STHLM Fields
Slayer – STHLM Fields

Premiären av STHLM Fields hade fokus på heavy metal och ståtade med band som Slayer, Mastodon, Ghost B.C. och pricken över i:et, Metallica och en av deras ”By Request”-spelningar. Dessutom spelade Spiders, Cult of Luna, Gojira och Danzig. En helt ok lista på band, tycker jag, även om Danzig mellan Slayer och Metallica kanske var lite svagt.
Fast då fanns tid till lite inmundigande av föda (vilket tusentals andra också tyckte varpå köerna blev långa och trycket lite för stort på mattälten).

Det ska erkännas att jag och frugan aldrig tagit oss iväg på musikfestival förrut så detta var också vår premiär. En en-dagars på hemmaplan passar ju perfekt för oss bekväma…

Mastodon - STHLM Fields
Mastodon – STHLM Fields

Vi skippade Spiders, Gojira, Cult of Luna och kom när Ghost B.C. lirade. Det verkade för övrigt många andra göra varpå kön för inträde blev lång. Väl inne så var det bara att ladda för Mastodon (södra scenen). Sen var det dags att sakta bege sig till Norra Scenen för Slayer. Efter Slayer var det, som sagt, matdags då Danzig spelade på Södra scenen. Nu var det alldeles för långa köer till matställena (45-60 minuters väntan). Folk var lagom nöjda. Köerna till Bajamajorna ska också ha varit långa men vi hittade några mindre besökta så det var inget problem.

Öltälten sket vi. Det var ändå så många andra där så de klara sig nog ;-). VIP-området var väldigt glest befolkat så hade man lagt de extra hundralapparna för VIP-biljett så slapp man trängas med ”pöbeln”. Skämt åsido, trots ca 51 000 så var området väl tilltaget och enda plumpen var köerna till mat och bajamajorna.

Metallica - STHLM Fields
Metallica – STHLM Fields

Spelningarna då?
De band vi såg var bra, ljudet var bra och scenen ihop med stora skärmar bredvid scenen samt ”tv-produktionen” gjorde att man såg bra trots att man stod en bit ifrån.
Självklart var Metallica den stora behållningen och dragplåstret. Det är maffigt att se människor överallt som alla njuter av musiken.
Intressant var blandningen av åldrar. Allt från 20-åringar till 60-åringar. Fast å andra sidan så är ju bandmedlemmarna 50- till 60-år…

Metallica live (min video)
Metallica – Enter Sandman live (video Andrée Holmström)
Metallica – flera låtar live (video GoProCrashtestDummy)
Metallica – Seek and Destroy live (video bombajakan)
Slayer – tre låtar live (video matsodon)

För en festival-rookie så var STHLM Fields kanon. Precis i min smak.

ROCK ON!

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.