Spotify Familj!

Nu finns det ingen anledning för en familj att dela på ett premiumabonnemang. Äntligen lanseras familjeabonnemanget på Spotify. Anslut upp till fyra fem medlemmar och spara massor med pengar.

[BREAKING NEWS 20160524] Nu verkar Spotify ha sänkt priset för familjeabonnemanget till 149 kr per månad. Det gäller för dig och fem medlemmar (tidigare fyra medlemmar). Alltså: max 149 kr för upp till sex medlemmar inklusive ”premiumkontoinnehavaren”.
Läs mer på Spotifys hemsida.

spotify_familj_149

Härom veckan lanserade äntligen Spotify sitt familjeabonnemang för alla prenumeranter. Den uppmärksamme visste redan att Telias mobilkunder kunde ta del av detta sedan efter sommaren. Att Spotify släpper den till alla redan nu var en glad överraskning.

Med familjeabonnemanget kan en huvudprenumerant ansluta upp till fyra medlemmar och då erhålla 50% rabatt på deras premiumabonnemang. Prisbilden ser ut så här:

 • Du + en medlem = 149 kr
 • Du + två medlemmar = 199 kr
 • Du + tre medlemmar = 249 kr
 • Du + fyra medlemmar = 299 kr

För en normalstor familj borde detta räcka (tack Spotify för att en familj för er inte bara är två vuxna + två barn). Är man fler får man förstås teckna två eller fler huvudabonnemang.
I min familjs fall så spar vi redan nu 50 kr per månad och har ändå precis anslutit lilla M till Spotify Premium (besparingen är då 150 kr per månad). När lilla F börjar konsumera musik ordentligt om nåt år eller så så kommer vi spara 200 kr i månaden.

Hur gör man?

Spotify logo

Som Premiumprenumerant loggar du bara in på ditt Spotifykonto på webben och uppgraderar till Familj. Du väljer hur många medlemmar som ska anslutas och bjuder in. OBS! De som bjuds in kan INTE ha premium redan!
Attans, tänker du då eftersom nån i din familj redan har eget premiumabonnemang. Lösningen är enkel!

Be de inbjudna gå in på sitt konto och avsluta sitt premiumabonnemang. Dagen efter det gått ut (står tydligt när man avslutar prenumerationen) så använder den inbjudna länken i mailet de får från dig och Spotify. Vips så är de anslutna till Spotify premium igen och anslutna till familjeabonnemanget.
OBS! Inga spellistor försvinner vid byte till Free och sedan vid återanslutning.

kommentar-Spotify_familj

[UPPDAT 20160105] Användare Sellers365 var snäll nog att informera om att Spotify sköter övergången från Premium till Familj för de inbjudna helt automatiskt nu för tiden.

/Parkley

Spotify FTW!

14 kommentarer Lägg till din

 1. Pingback: Google Home
 2. Susanna Kihl skriver:

  Bästa Teknikpappan! Gillar dina lösningar i övrigt. Nu har jag ägnat snart sex månader åt att försöka lösa hur vi som haft Spotify sedan starten kan byta till ett användarnamn utan ”å”, som vi råkar ha i vårt. Med ”å” i användarnamnet kan jag inte använda mina fina digitala radioapparater. Har du möjligen en lösning???

  Gilla

  1. Parkley skriver:

   Lite snabbt så tänker jag så här: skapa ett nytt premiumkonto med rätt kontonamn. Ni kanske få ha dubbla premium en månad. Från det gamla kontot så delar ni (direkt i Spotify eller sms eller mail) alla spellistor med den nya användaren. Väl inne på spellistan så kör ctrl-a för att markera alla och spara dem i ny spellista. Ev. andra inställningar etc. går nog förlorad. Har ni familjebonnemang på det gamla kontot så kommer det troligtvis avslutas när gamla kontot sägs upp. Kanske kan man välja annat huvudkonto? Annars får man bjuda in från det nya kontot.

   Gilla

 3. Peter Östman skriver:

  Hur dela med barn som ej har Facebook eller mail?

  Gilla

  1. Parkley skriver:

   Hmm.. mycket bra fråga. Du borde väl kunna skapa alias på din egen e-postadress, dvs. unika adresser som landar i din mailkorg. Inkommande mail kommer att funka men du kan aldrig skicka nåt från dem.

   Gilla

 4. Kai Leung (Spotify anv: kleung) skriver:

  Hej! Uppgraderade mitt spotify premium till familjekonto och skapade nytt spotifykonto till min dotter. Hon har ej Facebook. hon har några spelistor på mitt konto som hon skulle vilja föra över till sitt nya konto vi skapat till familjekontot. Går det och isåfall hur? Skulle uppskatta en vägledning till detta så skulle min dotter bli en fortsatt superlycklig Spotifykund!!!

  Gilla

  1. sellers365 skriver:

   Om du bjuder in din dotter till familjekontot så får hon ett mail om detta. Playlists flyttas över automatiskt när hon ansluter.

   Gilla

   1. sellers365 skriver:

    Aha. Ser nu att du skriver att hon har listor på ditt konto. Det går ju att flytta/dela listor

    Gilla

  2. Parkley skriver:

   Utan att ha testat än så tänker jag att du delar hennes lista på ditt konto till hennes nya konto. Hon borde då kunna flytta hela innehållet till en ny lista på sitt konto. Troligtvis måste detta göras på datorn och inte i en app.
   Ska kolla hemma ikväll om du inte löst det innan dess.

   Gilla

   1. Parkley skriver:

    Jag har nu testat och det funkar. Dela hennes spellista från dig till henne (ni måste vara vänner i Spotify). Hon öppnar upp den hos sig och markerar en låt. Tryck sedan ctrl + A för att markera alla. Högerklicka och välj ”Lägg till i spellista”. Välj ny spellista. Klart.
    Måste göras från datorversionen av Spotify.

    Gilla

 5. sellers365 skriver:

  Man behöver inte en avsluta sitt gamla konto, allt sköts per automatik när man får inbjudan. Men otroligt svårt att hitta information på spotifys egen sida om de olika trappstegen i pris. Det var därför jag hamnade här

  Gilla

  1. Parkley skriver:

   Coolt. Det visste jag inte. När jag ändrade upplevde jag att man inte kunde aktivera inbjudan om man var premium. Jag tror t o m med det stod nånstans.
   Bra att Spotify har förenklat.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.