Canal Digital ToGo

Vill du se dina Canal Digital-kanaler vart du än är? Pröva då ToGo-tjänsten som streamas till dator, surfplatta eller mobil.

[Uppdatering 20180630]

Många undrar om Go-tjänsten funkar utomlands nu. Canal Digital erbjuder inga svar men mitt eget test visar att det borde funka nu. Jag testade genom appen på mobilen med en engelsk IP-adress och svenskt konto och det funkade utmärkt. Tidigare har appen klagat på att jag inte är ”i Sverige”. Så i EU bör det i alla fall funka.

Canal Digital erbjuder ju digitalTV över parabol och kabel. Tilläggstjänsterna omfattar fjärrinspelning, Play-tjänster och On-Demand, tvillingkort, FollowMe samt en ToGo-tjänst (nuförtiden heter den bara Go).

Canal Digital skriver så här om sin ToGo-tjänst:

Canal Digital ToGo är appen som gör det möjligt för dig att se på tv när och var du vill i din dator, mobil eller surfplatta. Med ToGo riskerar du aldrig att missa din favoritserie, en viktig nyhetssändning eller matchen med laget du älskar. Ladda ner appen idag – har du ett Tvillingabonnemang ingår tjänsten kostnadsfritt!

 Med ToGo kan du se:

  • Direktsänd tv från upp till 40 kanaler
  • Veckoarkiv från 18 kanaler
  • Live-sport, film och serier från C More
  • Barnens SF Favoriter 

TdF ToGoNär den lanserades (då hette den bara Go) kände jag inget större behov. Då var det lite OnDemand-program samt TV4:s Playkanal. Dessutom hade jag ingen surfplatta och mobilernas display var för små. Nu däremot är behovet annorlunda då jag gärna streamar t ex. Giro Di Italia eller Tour De France (TdF) från Eurosport på jobbet (jo, jag jobbar samtidigt) eller i köket när jag lagar mat. Med ToGo-appen får jag nämligen hela mitt kanalutbud tillgängligt vart jag än är och i vilken enhet jag vill (PC, surfplatta eller mobil). Dessutom funkar det jäkligt bra (om de tekniska kraven uppfylls). Dock så är det tablåstyrt så man måste ju kolla när programmen sänds.

Överlag fungerar det alltså kanon. Efter inloggning där man måste välja sitt land kommer man åt sitt kanalutbud (TV), veckoarkiv, hyrfilmer samt CMore. Själv har jag bara testat TV och då Eurosport. Kvaliteten är jättebra. Men finns det nåt att klaga på?
Tyvärr så väljer Canal Digital, som så många andra Content-providers, att bedöma vart du befinner dig med hjälp av din IP-adress. Eftersom jag har en engelsk IP-adress på jobbet så nekas jag tillträde till tjänsten. Det spelar alltså ingen roll om jag loggar in med mitt Canal Digital-konto som är knutet till min svenska tjänst. Personligen tycker jag att IP-adress är förlegat. Det ska väl inte spela nån roll i vilket land jag befinner mig. Jag är ju en svensk betalande kund.
När jag prövar över min svenska Internet-access så får jag ett fel och ombeds logga in igen. Den accessen har svensk IP-adress men kanske får kontrollfunktionen konstigt svar och vet inte vart jag befinner mig. Funkar gör det i alla fall inte. Det skulle kunna bero på att jag bara har 2 mbit/s över den accessen och möter då inte minimikravet på 5 mbit/s. fast jag borde ju ändå få logga in även om bildkvaliteten blir sämre.
Nä, bort med Geolocation baserat på IP-adress.

Go 3G surfmängdSom jag nämnde så är minimikravet på bandbredd 5 mbit/s. Det borde inte vara nåt problem för de flesta av oss. Dock så krävs silverlight i webbläsaren om du kör på datorn. Det är sällan problem för PC- eller MAC-användare men Linux-användare kan få problem. Jag fick det i alla fall på jobbet ihop med Ubuntu. IOS-apparna fungerar klanderfritt. Dock lyfter jag ett varningens finger när det gäller mobildata (Du bör ju använda Wifi om det går). Några timmars streaming av TdF över mitt 3G drog ca 6 GB! Tur att jag har fri surf…

En bugg jag stött på och som är rapporterad till Canal Digital är att Eurosportsändningen byter kommentatorer från svenska till norska (TdF) när jag går ur IOS-appen och sen in igen. De kunde verifiera felet så en lösning är väl på väg.
[UPPDATERING] Tydligen så släppar ljudet mer och mer vartefter tiden går på vissa kanaler såsom TV4, TV12 och Eurosport. Det är felanmält till Canal Digital.

Ta med dig TV: överallt, ladda ner ToGo idag!

/Parkley

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.