Män är svin

I kölvattnet av sexövergreppen i Köln kläcker Stockholmspolisen ur sig att liknande har hänt på festivalen We Are STHLM under några år. Men de mörkade för att inte spela SD i händerna då tecken fanns att förövarna var ensamkommande flyktingbarn.

Media kommer att svämmas över om detta och debatten kommer att blossa upp (vilket är fullständigt nödvändigt). Jag hoppas att polisen får en fet jävla reprimand för mörkläggningen. För det handlar inte om eventuell skev kvinnosyn hos flyktingar. Det handlar om män!

En del män, oavsett vart de kommer ifrån, är helt enkelt svin. Ja, även svenska män är svin och har en kvinnosyn som är för jävlig. Sen har vi män i grupp. Män som tror att de kan gömma sig bakom gruppens anonymitet. Och svinar mot kvinnor.

Jag vet inte vad ni män som läser detta kommer göra för att återställa kvinnors syn på oss. Jag är inget svin och jag vill inte att någon kvinna ska vara rädd för mig när jag går bakom dem från tunnelbanan eller bussen. Eller när de joggar i eljusspåret på kvällen. Ja, du fattar. Jag kommer i alla fall göra följande:

  • Aldrig acceptera nedsättande kommentarer om kvinnor. Varken på nätet eller IRL.
  • Aldrig acceptera en manlig jargong som nedvärderar kvinnor. Varken på jobb eller privat.
  • Agera om nån kvinna blir ofredad. Aldrig sitta tyst och titta bort.
  • Uppfostra mina döttrar till starka individer som inte låter sig nedvärderas och trampas på.

”Att vara ung och tjej ger inte så mycket auktoritet. Säger man att man blivit tafsad på så blir det liksom ingen reaktion.”
Klara Benyamine i DN

Alla kvinnor förtjänar samma respekt som män. Något annat vore otänkbart. Kvinnor har oinskränkt rätt att få ha sina kroppar i fred från tafsande, kladdande och ofredande män.

Du man – slå näven i bordet och säg att ”nu räcker det!”. Om svinen inte lyssnar på kvinnor kanske de lyssnar på en annan man? Det är din och min skyldighet att agera!

/Parkley

Besök gärna Män för Jämställdhet.

 

 

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.