Roslagsvåren 2016

Söndagen bjöd på strålande väder när 135 km skulle avverkas på roslagens vägar. Denna gång med frugan. Denna gång i mastergrupp.

Då var det dags för sista långpasset inför vår gemensamma satsning mot Halvvättern. Satsning låter ju förstås som om vi ska göra det på en bestämd tid men så är inte fallet. Vi kommer ”myscykla” de 150 kilometrarna vid Vättern.
Det viktiga har inte varit att cykla snabbt utan att få milen i benen. Speciellt för frugan som mest cyklar till och från jobbet.

RV_2916-mastergrupp
Mastergrupperna ställer upp sig.

Vi skulle cykla den långa rundan på 135 km samt cykla i mastergrupp. Det innebär att vi har en ledare och ska träna klungcykling. Vi valde 24-27 km/h-gruppen för att inte knäckas av farten. En brokig samling cyklister samlades i vår startfålla under ledning av Bosse-Diesel.

Nu följde 135 km klungcykling med stopp i alla depåer förutom den första vid ca 20 km. Stundtals var vi en bra klunga och stundtals blev det luckor som inte täpptes, luckor i ena ledet, ryckigt och lite stökigt. Snittet låg dock lite högt, ca 28,5 km/h, så en del cyklister fick problem.

Nya depån vid Rimbo var uppskattad. Bullar, mockarutor, ”citronrutor” och chokladbollar samt kaffe. Me like! Tack Prins Henry.

Vid 8-milsdepån bestämdes det att gruppen skulle delas. De som ville ligga kvar i det lugnare tempot med Bosse-Diesel samt de som vill cykla lite snabbare. Jag ville cykla med den snabbare gruppen och med väldigt lite övertalning hängde frugan med också (annars hade jag ju cyklat i lugnare gruppen förstås).
Nu blev gruppen mindre och klungcyklingen funkade bättre. Tempot blev lite högre och förningarna kortare, dvs. bytena blev oftare. Det enda man kunde anmärka på är svårigheten att föra. Folk trycker gärna på för mycket och tyvärr även uppför (vilket lätt knäcker svagare cyklister).
Dessutom gillar jag inte instruktionen (som jag allt som oftast hör) att den som fört klart i vänsterledet ska glida fram och in framför den som ligger först till höger. Oftast blir det ryck istället för en glidning. Nä, hellre att man bara ber den som är först till höger släppa en aning på farten och när man har luckan går man in.

Frugan kämpade på och vi kom i mål på ca 5 timmar och 16 minuter. Nu väntar bara jobbcykling tills avfärden mot Motala den 11/6.

/Parkley

Officiell tid: 5 timmar 15 minuter 17 sekunder
Rulltid: 4 timmar 46 minuter
Tramptid: 3 timmar 45 minuter 2 sekunder (76% av rulltiden)

P_P-RV_2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.