Bilgodis

Cyklar i all ära men när det kommer till ögongodis så föredrar jag nåt helt annat. Bilar!

Filmtips: APEX: The Story of the hypercar (Netflix)

Även om en bil i grund och botten är fyra hjul, kaross, lite fönster  och en motor så är mångfalden när det gäller design otrolig. Tyvärr så är många av bilarna jag tycker är snygga så förbannat dyra att jag aldrig kommer kunna äga någon. Men titta får man ju göra. Vill man köra dem får man nöja sig med Grand Tourismo (TV-spel). Här kommer ett skönt urval:

Vilken är din favorit? Själv är jag svag för Aston Martin Vanquish men nya Volvo S90 har blivit en liten favorit (även om den inte platsar bland alla sportbilar). Jag vill köra och åka i vackra bilar. Om de sedan gör 0 – 100 km/h på 2,5 sekunder (Bugatti Veyron) eller toppar 400 km/h på rakan (Koenigsegg One:1) är bara bonus.

Min tes är: attraktionen för sportbilar ligger inte i topphastighet, acceleration eller grym kurvtagning utan i det råa, otämjda, kraftfulla som kontrasterar mot de sköna, svepande linjerna och de vackra detaljerna.

Interiörmässigt händer det också massor. Touchskärmar gör entré och Apples Carplay och Android Auto integrerar mobilen med bilens skärm och ljudkontroller.

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.