Nya Peugeot 5008 SUV

Är man på jakt efter en riktigt 7-sitsig bil har man varit förpassad till MPV-segmentet. Funderar du istället på en SUV så får du aldrig sju riktiga säten. Tills nu…

Nu är den provkörd

Först bör jag förklara vad jag menar med en riktig 7-sitsig bil. Jo, sätena i andra raden ska vara tre fullt breda stolar som kan justeras individuellt samt fällas separat. Tredje sätesraden kommer alltid vara en nödlösning oavsett MPV eller SUV och passar bäst för barn eller kortare vuxna (okej, det finns stora MPV:er med fåtöljer i alla sätesrader men då drar priset iväg. SUV blir det i alla fall inte). För mig är den viktiga sätesraden den andra.

När jag nyligen kikade runt bland SUV:ar för att se om det fanns någon med mina baksäteskrav så upptäckte jag till min förvåning att inget bilmärke hade en SUV med tre separata säten i andra raden. Det var alltid 2,5 säten som fälldes typ 40/20/40.

Så till Peugeot…

Idag har jag en Peugeot 5008 (MPV, 3 separata säten i andra raden osv.) som precis varit inne på service. I hallen stod den nya, snygga 3008 SUV:en (som därmed lämnar designförbryllande crossover-segmentet). Sen upptäckte jag att även 5008:an kommer bli en SUV och lämna MPV-segmentet. Man behåller dock MPV:ns sätesdesign vilket gör att Peugeot kommer släppa en riktigt 7-sitsig SUV under 2017. Äntligen!

Edit: bilder visar att den nedfällbara tredje raden i 5008 MPV bibehålls i SUV:en medan tidningsartikel från ansedd motortidning antyder att de bara kan lyftas ur och inte fällas ner. Vi får väl se under våren om det stämmer. Synd tycker jag i så fall då det är smutt att alltid ha med sig två extra säten.
Edit 2 (20170915): Peugeots egna interiörbilder för nya 5008 SUV visar tre separata säten i andra raden. Yes!

Är ni familj och funderar på en SUV så MÅSTE ni kolla in nya 5008 SUV när den kommer till hallarna under våren 2017. Priset vet jag inget om men räkna att det blir lite högre än dagens 5008.

En brasklapp dock: anser du att en SUV ska kunna väljas med fyrhjulsdrift kommer du bli besviken. Peugeot anser att en SUV klarar sig utmärkt med drivning på bara två hjul. Jag kan hålla med men anser att det i alla fall borde finnas som tillval.

 

/Parkley
Ägare av en Peugeot 5008, 207 och dessförinnan en 807.

Ordlista

MPV = Multi Purpose Vehicle eller minibuss
SUV = Sport Utility Vehicle eller stadsjeep

[Uppdatering 20170709]

Enligt säljaren på Peugeot Sätra kommer bilen inte kunna beställas förrän oktober 2017. 

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.