Sthlm Bike 2017

Söndagen den 3:e september gick det årliga Sthlm Bike av stapeln. Det sjätte i ordningen. Undertecknad cyklade som vanligt men i år blev det lite annorlunda. 

Årets upplaga följde nästan förra årets rutt förutom att frukosten intogs längs Strömgatan precis utanför Café Opera. Det innebär ca 5 mil runt Stockholm på nästan biltomma och folktomma gator. Härligt.
Precis som vanligt så är det ingen tävling utan man cyklar på vad man vill och hur fort man vill.  Som vanligt så avslutas loppet med frukost.

Vädret var inte så soligt och härligt som vi normalt sett bjuds på under Sthlm Bike. Det var molnigt och helt okej temperatur i rörelse. Men när man stod still blev det lite kyligt.

Även i år cyklade jag och frugan med Thomas samt MP och Jocke på tandem. Dock så valde jag och frugan att cykla på våra nya MTB:er. Det innebar förstås lägre tempo på grund av tyngre cyklar och grövre däck. Det innebar också att de övriga fick cykla i sitt tempo medan vi kämpade på i vårt.

Jag skriver ”kämpade” för hur man än försöker hålla tillbaka så går man lätt med i andras tempo och trampar på. På MTB känns det som man inte får någonting gratis utan varje tramptag kräver sin insats. Då hade jag ändå tryckt i 3 bar i däcken för att få dem att rulla bättre på asfalten. Så efter ca 5 mil med en snittfart på 24,1 km/h kändes det i benen. Här finns en snygg visualisering av vår tur från Relive.

Frukosten intogs mitt i stan medan dess invånare höll på att vakna och göra sig redo för dagen.

Vi kommer tillbaka nästa år. Men då blir det INTE på MTB.

/Parkley

Pay-STHLM_Bike_2017
Undertecknad i förgrunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.