Snart tre mil…

on

Maratondebuten närmar sig med stormsteg. Att vänja kroppen att springa länge och långt är viktigt. Snart är den sista kontrollpunkten nådd.

Igår valde jag och frugan att återigen springa med TSM-gruppen. Vi har ju haft svårt att få till söndagsmorgon-passen men äntligen var det inget som krockade (och vi orkade upp…). 28 kilometer skulle det bli längs den gamla Götalandsvägen.

28 kilometer…

Vi som sprungit ca 22 kilometer som längst hittills och det inte utan krångel och besvär. Vi kände dock att det var en bra värdemätare för hur vi ligger till.

skins_vader
Typ så här ser de ut…

Dagen till ära körde vi i våra nya vadkompressionsplagg från Skins. Frågan var vad de kunde göra för mina stramande vader. Massor visade det sig. Jag kände knappt av vaderna alls under hela passet. Jag kommer aldrig våga springa utan dem nu.

Vi var även tungt lastade med vatten och lite tilltugg på vägen. Vi kommer vara fjäderlätta den 2/6 då vi slipper vatten och annat. Vi kommer flyga fram…

Hur som helst, passet gick från Stadion till Älvsjö och tillbaka. Vid ca 25 km började mitt löparknä strula men det hjälpte med en snabb massage. Väl i mål ömmade kroppen en aning, vi var nog lite fattiga på energi (vi var för fasiken ute i 3:18 timmar) men flåset kändes helt ok. Om det bara handlade om kondition så fixar vi en mara imorgon.

Idag, läs måndag, känns kroppen helt ok och cyklingen fram och tillbaka till jobbet gick utan problem.

Förhoppningsvis kan vi klämma den sista kontrollpunkten på 30 kilometer snart och känna att vi är redo för Stockholm Maraton.
Taktiken är att kunna springa 30 km utan att kroppen protesterar för mycket. Sen får de sista 12 km gå på ren vilja.

Ni kommer och hejar på oss va?

/Parkley

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.