Byte av bredbandsleverantör

Efter flera år med samma tjänsteleverantör i Telias Öppen Fiber är tiden inne för att se över marknaden och kanske byta.

Sen jag fick villafiber genom Telia Öppen Fiber har jag haft Telia som tjänsteleverantör. Initialt köpte jag Bredband 100/100. När sedan ComHem var aggressiva i mitt villaområde för nåt år sedan fick jag ett bra erbjudande från Telia där jag sänkte min månadskostnad med 170 kr per månad samt gick från Bredband 100 till Bredband 250. Kravet var förstås att jag låste mig till Telia under 12 månader. Det kändes bra då.

Nu har de 12 månaderna gått ut och jag betalar nu 499 kr per månad. Det är därför dags att se över utbudet av bredbandsleverantörer, dels hos Telia Öppen Fiber samt hos andra leverantörer.

Ganska snabbt landade jag hos ComHem som just nu erbjuder Bredband 1000 (1 Gbit) för 299 kr per månad. Jag sparar alltså 200 kr per månad men låser mig 24 månader. Dessutom får jag fyra gånger mer brandbredd. Fast ärligt: hur många villor behöver 1 gbit i nedladdning? Men priset är bra så varför inte maxa? Kommer de kunna leva upp till den hastigheten?

Nu börjar dock förvirringen…

När jag ringer Telia för att säga upp Bredband 100 så meddelar de att jag ”kopplas bort från Telia Öppen Fiber och knyts till ComHem. Risken är att jag inte kan få så bra erbjudande när 24 månader gått”. Hon erbjuder mig 500 mbit för 349 kr per månad under 12 månader. Telia verkar i alla fall vara lite intresserade att behålla mig som kund. Eller…

Att jag kopplar bort mig från Telia Öppen Fiber tänkte jag liksom inte på. Jag vill ju inte sitta fast hos ComHem för evigt och betala dyra pengar. Detta måste kontrolleras med ComHem!
Innan jag ens hinner prata med nån hittar jag detta på ComHems hemsida:

Efter kontroll på itux.se hittar jag dessa tjänsteleverantörer:

Det visar sig alltså att om jag byter över till ComHem:s fiberlösning får jag tillgång till alla dessa tjänsteleverantörer. De är fler än Telias Öppen Fiber! Så efter bindningstiden på 24 månader kan jag fritt välja ett erbjudande från någon ovan.

Notera att Telia är en av leverantörerna… Klickar jag på dem så finns ett kampanjerbjudande:
500 mbit för 349 kr per månad under 12 månader.

Jag kommer därför med gott mod byta till ComHem och Itux. När jag om 24 månader eventuellt ska byta tjänsteleverantör igen kommer Telia inte vara högst på min lista.

/Parkley

PS. Som en del av installationen byts mediaomvandlaren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.