Alla mina lag är vidare…

Fotbolls-VM pågår för fullt i Frankrike och efter gruppspelet kommer alla mina lag gå vidare. Nu börjar allvaret…

Nåja, de sista grupperna spelar ikväll men Sverige är ju redan klara för slutspel. Frågan är om de blir etta eller tvåa i gruppen. Allt avgörs kl. 21:00 mot guld-favoriten USA.

Italien

Efter 20 års frånvaro i fotbollens fin-rum är Le Azzurre tillbaka med besked. De vinner oväntat sin grupp före Australien och Brasilien. Med stor kämpaglöd, finurliga uppspel och en gnutta italiensk finess kan de gå hela vägen till final. Frågan är bara om de har tillräckligt bred trupp för att orka ända fram.

England

Med Gareth Southgate vid rodret har, enligt mig, England seglat upp som en riktigt het kandidat till vm-guldet. Med ett resolut och rakt spel går det undan när laget anfaller. Typisk engelsk tuffhet kombinerat med flera bra bössor gav en säker gruppseger. Men nu är det vinna eller försvinna. Håller psyket?

Sverige

Sverige är ju förstås favorit-laget (svensk som man är). Men spelet har klickat och det ser ”tungt” och krampaktigt ut. Ikväll kommer man förlora mot USA och ta den förväntade 2:a-platsen i gruppen. Förhoppningsvis så funkar spelet bättre mot favoriten USA och man kan ta med sig lite go känsla till åttondelen. Att spela de där matcherna i gruppen där man bara måste vinna är alltid svårt. Tyvärr tror jag de åker ut redan i nästa omgång. Men… om Kosovare Asllani kan kliva upp några steg och prestera på den nivån vi alla vet att hon kan så kan allt hända.
Men slås vi ut så deppa inte för det. Analysera, justera och kom tillbaka.

/Parkley

Inför semifinalerna

Att England skulle ta sig till semi var inte oväntat. Att Italien skulle få problem med regerande Europamästarna Nederländerna var inte heller oväntat. Sveriges sköna seger på spöket Tyskland var dock en stor överraskning. Och de förtjänade segern. Härligt.
Kan det nu bli England-Sverige i en VM-final?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.