Google Nest Hub

Nästa inköp i Google Home-familjen blev en Nest Hub. Här kommer första intrycket.

Google Nest Hub tänker du. Vad är det för namn?
Nest Hub är liksom skärmvarianten av Google Home Mini. Sätt en skärm på en Home Mini-puck ungefär. Google Home-produkter verkar rent generellt också byta namn till Google Nest.

Den kan alltså göra allt som Home Mini kan göra men också utnyttja skärmens möjligheter. T ex. när du sätter en timer med rösten så får du den också visad på skärmen.
Frågar du om vädret så visas också bilder och grafer på skärmen. Frågar du allmänna frågor så läser Google Assistenten upp det som du samtidigt kan läsa på skärmen.
Den fungerar också utmärkt som bildvisare för till exempel dina favvo-bilder på Google Foto.

Självklart kan du också göra saker på skärmen direkt. Allt måste inte röststyras. Om du till exempel svajpar på skärmen får du fram din smarta belysning (om du har nån) och kan släcka lamporna med din fingerspets.

Har du DUO kan du ringa dina vänner direkt från Nest Hub.

Behöver man verkligen en skärm?

Jag tycker att det är ett välkommet komplement i köket där vi har den. Bland annat är tanken är att kunna ha menyer tillgängliga på skärmen under matlagning. Vi får se hur den sedan används.

I vardagsrummet duger en Home Mini alldeles utmärkt och den Home Mini vi tidigare hade i köket har flyttat ner till nya tv-hörnan i källaren. Nu är Home-täckningen nästan komplett.

OBS! Precis som tidigare ges Google Home inte access till e-post och kalender för GSuite-användare. Så hantering av dessa tjänster kan jag fortsatt glömma även på Nest Hub.

/Parkley

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.