Apple Pay till slut

Sedan Apple Pay lanserades för några år sedan har jag väntat på att Skandiabanken skulle stödja betalmetoden. Nu äntligen har jag fått Apple Pay. Men inte på det sätt jag hade tänkt mig…

Skandiabanken var en gång i tiden en framtidens bank. De gjorde ”bank på internet” enkelt. De var framtiden och jag hängde på. Men sen hände nåt. De glömde bort att hänga på det nya. De glömde bort varför vi kunder överlät våra bankaffärer till dem en gång i tiden.

När det gäller Apple Pay så har deras svar varit att ”vi tittar på det men har ingen bekräftad tidsplan”. Så har det låtit sedan 2018. Så låter det fortfarande. Under tiden så har alla de stora bankerna anslutit sig. Alla!
Som ni förstår så är det inte genom Skandiabanken jag har fixat Apple Pay.
Lösningen heter Klarna och Klarnakortet.

Klarnakortet Svart

Eftersom jag redan använder Klarna till 90% av alla mina internetköp och har ett log in/konto hos dem så var steget inte långt till att skaffa Klarnakortet. Det är ett visakort med möjlighet att ansluta Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay bland annat.

Enkelheten att skaffa kortet, ansluta Apple Pay till både telefon och Apple-klocka samt göra inställningar hur pengarna ska dras måste bara påpekas. Det märks att Klarna lever upp till sin slogan ”smoooth payments”.

Illustrerat av Patrick Arkley

Möjligheten att låta köp över en viss summa faktureras på 14 dagar kostnadsfritt är jäkligt smutt.

Efter att ha anslutit mig igår så testade jag självklart omgående Apple Pay på lokala ICA. Det fungerade klanderfritt på telefonen. Nu återstår samma test på Apple-klockan.

Skandiabanken lämnar jag förstås inte eftersom jag har lån med mera där men varför ska jag fortsätta använda VISA-kortet jag har från dem? Klarnakortet och Apple Pay gör ju samma jobb…

Ta hand om er därute och håll avstånd.

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.