Byte av bredbandsleverantör igen

Efter 24 månader gick ComHems erbjudande ut. Nu var det det alltså dags att sondera terrängen efter en lika bra deal. Eller kanske ännu bättre.

Nu har jag haft ComHem 1000/100 mbit under 24 månader. Det finns inget att klaga på och faktisk levererad bandbredd har varit ca 850/95 mbit. Allt för 249kr per månad.
Nu var det alltså dags att börja betala ordinarie pris på 899kr per månad. Av förklarliga skäl så går det ju fetbort. Jag räknande dock med att de skulle erbjuda mig förlängning 24 månader för 249 kr (vilket de gjorde).

Men finns det nåt annat där ute? Nåt bättre?

Bahnhof Datacenter i Pionen på Södermalm

Efter lite surfande fastnar jag hos Bahnhof. Där erbjuds jag 1000/1000 mbit för 299kr per månad om jag låser 24 månader. Annars 399kr per månad. Då krävs också att jag ”byter över” till deras villafiber. Skulle jag ligga kvar på Telia Öppen Fiber blir kostnaden 679kr per månad.
Valet blev förstås att byta till deras villafiber och låsa 24 månader.

1:a april gjordes bytet och dagarna innan hade jag fått en mediaomvandlare samt en ny router (som jag inte använder då jag kör egna Asus-grejer). Enkel inkoppling och allt flyttades över på dagen. Dock glömde jag bort att man måste aktivera tjänsten genom en webbläsare. Men det löstes snabbt. Allt lirade sedan utan problem.

Mitt avtal med ComHem gick ut 15:e april och jag sade därför upp dem i början på mars (en månads uppsägningstid). Då flytten till Bahnhof 1:a april gick smidigt fanns det bara en kritisk dag kvar: när ComHem avslutar. Skulle de stöka till det i nån kopplingsstation eller liknande? Man vet ju liksom aldrig. Men även den dagen passerade obemärkt.
Någon vecka senare dök returlappen upp för router och mediaomvandlare (trodde inte de ville ha tillbaka två år gamla grejer…).

Så nu tuffar det på härhemma med Bahnhof. Efter ca en månad får jag i snitt 850/600 levererad. Det anser jag vara klart godkänt för 299kr i månaden.

/Parkley

3 kommentarer Lägg till din

 1. Thomas skriver:

  Hej, funderar också på att byta från Telia / Telia öppen fiber, till Bahnhof Villafiber i Stockholm (som nu kostar 399kr/mån) Men jag blir skrämd av alla dåliga omdömen. Hur tycker du det fungerar nu när du har haft det ett tag?

  Gilla

  1. Teknikpappan skriver:

   Oj, jag har nog missat de omdömena. Vad handlade de om? Jag har ju liksom inte testat deras kundtjänst än.
   Vad gäller tjänsten så får jag ca 900/700 eller 800/600 av mina 1000/1000 beroende på om jag är på kabel eller Wi-Fi (wifi6).
   Tillgänglighet för april var 99,05% och för maj 99,97%.

   Gilla

  2. Teknikpappan skriver:

   Slutkontentan är att jag är nöjd so far.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.