Sura gubben

När man är över 50 får man väl sura och gnälla hur mycket man vill, eller hur? Här kommer mitt gnäll. Högt och lågt, stort som smått. Utan inbördes ordning…

Elen. Den som kom på hela grejen med elområden, elbörsen och det faktum att hela jäkla EU har elimportsrätt från andra länder har fan i mig inte tänkt hela vägen. Det spelar ju fan ingen roll om vi ökar elproduktionen i Sverige, det går ju på export ändå till dyrt pris. Tyskland som lägger ner sina kärnkraftverk och förlitar på sig import och ryss-gas håller upp priset på orimliga nivåer. Frankrikes 34 kärnkraft hjälper ju inte heller – hälften är ju fasiken inte igång på grund av reparationer!
Varför är gaspriset kopplat till elpriset!

Räntorna. Vi har jättehög inflation och räntorna måste därför upp. Upp så inihelvete mycket att folk kan få gå från sina hem. Hem som rasat 20% i värde. Visst, räntehöjningar är ett vapen mot inflationen. Men följer denna inflationsökning gängs regler? Vi måste sluta konsumera för att trycka ner inflationen, säger de. Ja men visst! Låt oss sluta köp el och mat! Det lär ju gå jävligt bra! Riksbanken får fan hålla sig lugna med räntehöjningar. Kriget i Ukraina påverkar massor med faktorer som påverkar inflationen. Räntehöjningar kommer ju för i helvete inte stoppa kriget. Någon sade från Finansinspektionen – ”svenska hushåll ska klara 5-6% ränta. Det räknar bankerna på så det ska inte vara några problem med höjningar…”. Vilken sten sov du under? Hade bankerna verkligen räknat så så hade vi inte haft en fet jävla bostadsbubbla som spricker när som helst. Ja den pyser väl redan nu?

Putin. Vilken jävlas pajas. Han har nån jäkla imperialistsk dröm om ett stor-ryssland och offrar vanliga, hederliga ukrainare för att jaga denna sjuka dröm. Inte att förglömma, all dessa ryssar som får sätta livet till. Den sjuka jäveln måste stoppas och det snabbt. Sen måste Ryssland reformeras i grunden så vi slipper detta i framtiden.

Erdogan. Och så har vi världen mest lättkränkta man som tar Sveriges Nato-ansökan som gisslan för att driva sin egen agenda. Jag föraktar en sån som han. Svenska regeringen – stå upp för vår yttrandefrihet och sätt den jäveln på plats. Nu får det räcka!

Halvljus. Varför måsta alla idioter till förare fippla på ljusinställningarna på sina bilar. De flesta åker runt med moderna bilar som garanterat har halvljusautomatik. Ändå ser man många bilar med släckta halvljus på kvällen men med ”tuffa” dimljus eller positionsljus tända. På med halvljusen för i helvete! Hur svårt ska det vara. Och inte fan ser din bil ballare ut heller.

Politiker. Vilken jävla sandlåda det är i svensk politik. Regeringspartierna lovade guld och gröna skogar inför valet men pissar nu på sina väljare med brutna vallöften. Dessutom har en del mage att påstå att de inte lovat nåt eller egentligen sagt nåt annat. Finns det nån jävel som kan erkänna misstag nån jävla gång! Tyvärr är oppositionen inte så mycket bättre heller. Tjafs, hånskratt, oförmåga att kompromissa etc . Sen har vi SD. Verkar i bakgrunden, utan ansvar men troligtvis med stor inverkan på svensk regeringspolitik. Fan, ge dem plats i regeringen eller ingen plats alls. Låt dem få visa sitt fula tryna på riktigt. Sen Åkesson – han är så jävla tyst när det hettar till och väntar in vart vindarna blåser bland svenska folket. När det står tydligt vad svenskarna tycker kliver han ut och fördömer eller berömmer. Som han stod på svenska folkets sida! SD är ett högerextremt parti som vill söndra och härska. De har fan ingen respekt för svenska folket och ska inte få nån heller! Jag är så sjukt trött på politiker!

Sociala medier. Sjukt vad folk skriver skit på sociala media. Inte ens i den snällaste inlägget kan människor hålls sig ifrån att kritisera, snacka dynga och komma med sina egna anekdotiska fakta som om det vore ”sanningen”. Människor har sån jävla oförmåga att förstå det enklaste och missförstår eller kanske väljer att missförstå för att trycka sina egna åsikter långt ner i halsen på stackars trådskapare. Och det är överallt. Även i de oskyldigast grupper på t ex. Facebook. Jag har ett tips till er – läs för i helvete vad som står i inlägget. Läs det flera gånger så du förstår. Har du inget att tillföra inlägget så skriv då fan inget.

13-åringar. När man fyller 13 år måste man hantera sin digitala kontakt med vården själv. De är ju för i helvete barn! En del kanske inte ens har mobiltelefon, datorvana eller bank-id. Men nej, klart de ska sköta sin vårdkontakt själv! Jag som förälder är ju ansvarig för mitt barn upp till 18 år. Då ska jag för i helvete kunna agera för mitt barn fram till de fyller 18 år. Vem fan hittade på detta och varför!

Fan, det finns mer men jag orkar inte skriva längre. Man blir ju så jävliga deppig…

Slutligen vill jag bara säga att världssvälten, flyktingkriser, krig, terrorism etc. får mig att gråta inombords. Inte går världen åt rätt håll heller. Högervindar blåser storm i många länder. USA är sjukt instabilt, Kina vädrar morgonluft. Likaså Ryssland trots alla sanktioner från västvärlden. Vad fan ska man göra? Så jag väljer att stundtals blunda för att få lite ro i sinnet. Frågan är hur länge man ska blunda? Får man blunda?

VÄRLDEN SUGER!

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.