När skilsmässan är ett faktum

Det är många som skiljer sig i Sverige. I en del fall blir skilsmässan en lång och infekterad kamp där den ”svikna” partnern beter sig som ett jävla rövhål. 

Varje gång jag hör om par som skiljer sig och den ”svikna” partnern i vredesmod och bitterhet börjar bete sig som ett riktigt arsle mot sitt kommande ex och sina barn blir jag väldigt arg och ledsen. Jag kan förstå att man är arg, ledsen, bitter osv. Men man MÅSTE tänka längre än näsan räcker.

Det funkar inte att skrika och bråka på partnern och kanske barnen, vägra göra nåt med barnen (hämta och lämna på aktiviteter osv.), vägra delta i hushållssysslorna, vägra betala gemensamma omkostnader, vägra betala och handla mat (men äta går bra!), komma och gå som man vill, skita i överenskommen semesterplanering, ha telefondejter hemma i gemensamma bostaden medan familjen är hemma. Listan kan göras lång. Fysisk och psykisk misshandel under en skilsmässa ska ingen behöva uppleva. Det är bådas skyldighet att se till att det inte sker!

Så om du läser detta och är det där arslet vill jag att du betänker detta:

  • Det är inte dina barn som vill skiljas. Straffa för fasiken inte dem. Barnen kommer vilja ha en livslång relation med dig efter som du är deras mamma/pappa. Är det verkligen värt att förstöra den relationen för att du känner dig sviken just nu?
  • Du må hata din partner nu. Men bete dig ordentligt människa! Har ni barn tillsammans kommer ni behöva dela resten av livet tillsammans i alla fall. Fast på skilda håll. Lägg grunden för att det blir en bra upplevelse för alla genom en schysst skilsmässa.
  • Att inte betala för sig längre så länge ni fortfarande delar hushåll. Hur tänker du nu? Tror du ekonomisk utpressning får tillbaka din partner? Du gräver en avgrund mellan er och tvingar din partner och dina barn att kanske leva på svältgränsen medan du vältrar dig i pengar. Helt jävla förkastligt!
  • Du känner dig sviken. Men att din partner plötsligt vill skiljas – kom det så plötsligt? Vad har du gjort i ert förhållande för att ni ska funka ihop? Har du lyssnat på din partner? Har ni varit dåliga på att kommunicera? Har  du varit villig att kompromissa? Gör ni saker ihop? Är du sjukligt svartsjuk? Är du kontrollerande? Bråkar ni mycket? Har ni alltid gjort det? Det är oftast inte ens fel att två träter…
  • Att det känns för jävligt just nu. Det förstår nog alla. Men tiden kommer läka alla sår. Även de i hjärtat.

Om du bara orkar följa nåt av det jag skrev ovan så börja med barnen. Var snäll mot dem, ställ upp för dem och betala din del av hushållet så deras påverkan blir så minimal som möjligt. De är nog ledsna så det räcker och blir över.
Var inte det där rövhålet.

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.