En milstolpe avklarad!

Jag har börjat springa med TSM. Vad målet är låter jag vara höljt i dunkel just nu men det blir i alla fall löpning tre gånger i veckan till juni. Nu har en milstolpe klarats av! 

Mitt löparknä har alltid börjat bråka med mig runt 6 – 8 km. Sen brukar jag klara ca 2 – 4 km till med hjälp av stretch och massage. Distanspassen med TSM på söndagarna ligger runt 18 – 20 km…

Men skam den som ger sig. I början på förra veckan lyckades jag springa 14 km trots att båda knäna strulade redan vid 8 km. Men med massage, stretch och lite gång varje kilometer lyckades ta mig ytterligare 6 km.

Så i söndags var det dags för distanspass med TSM. Nu kunde vi inte vid 10:00 så vi sprang hemma istället. TSM skulle springa 19 km och vi siktade på minst 15 km. Det kändes som en bra milstolpe.
Som förberedelse stretchade jag innan samt masserade lårmuskeln som ger upphov till löparknä. Sen följde vi TSM-modellen med vatten och lite gång varje halvmil.

Resultatet blev att knäna började kännas först vid milen men höll sig i schack ända till slutet. Vi nådde 17,20 km utan en enda stretch eller massage. YES!

Att vaderna bråkade lite sista 7 km bortser jag från just nu.

/Parkley

PS: dagen efter kändes över förväntan. Puh.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.