Ingen halv Vätternrunda för mig

Mot Alla Odds Jocke och jag skulle köra halvvättern på tandem på söndag. Men Jockes hälsotillstånd sätter käppar i hjulet för oss.

Beslutet att cykla HV tillsammans tog sent men sen rullade allt på fort. Vi fixade plats i paracykelgruppen (egen startgrupp), fixade övernattning och började diskutera hastighetsmål. Vi bedömde att vi skulle kunna klara det på max fem timmar, dvs. snitta 30 km/h inkl. stopp över de 150 km som Halvvättern körs.

Under SMACK-rundan skulle vi därför testa att cykla 120 km på max fyra timmar. Det hade vi också klarat om vi inte kraschat efter 90 km. Jocke skadade nyckelbenet och resten är historia.

Så, tillbaka till dagens tråkiga besked. Jocke har kämpat mot tiden när det gäller sitt brutna nyckelben. Tidigare i veckan såg det ljust ut och vår start var inte i fara. Dock så kanske vårt mål på fem timmar var orimligt. Men idag hörde Jocke av sig och meddelade att hans återkommande magvärk tyvärr hade valt att återkomma just idag. Nyckelbenet var så bra det kunde vara men magvärken…

[EDIT 20140608] Jockes magvärk visade sig vara blindtarmen och han är nog på operation när detta skrivs. Ingen VR kommande helg för honom. Alla lopp verkar glida honom ur händerna tyvärr…

Under dagen hade vi kontakt för att se om magvärken släppte. Två timmar innan vi skulle sätta oss i bilen för avfärd mot Linköping (övernattning) och sen Motala var tyvärr Jocke tvungen att kasta in handduken. Jag vet att han är grymt besviken nu. Jag är också besviken men Jocke såg verkligen fram emot att cykla med paracykel-gänget.

Nu kanske detta bådar gott för Jockes och Thomas gemensamma start på Vätternrundan (300 km) nästa helg. Jockes nyckelben får ytterligare en veckas vila och han hinner köra lite mer på trainern.

Vi får satsa på start i Halvvättern nästa år i stället.

För min del blir det nu intervall/tempo-satsning inför Triathlonstafetten den 24:e augusti samt Jockes paralandslagsatsning.

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.