Stukad fot och vadkrångel

Med 19 dagar kvar till maratondebut så har man gjort all uppbyggnadsträning och det är dags att bara underhålla formen fram till startdagen. Jo, tjena!

Med så kort tid kvar så borde allt grundarbete vara gjort. Långpassen är sprungna, intervallerna avklarade och kroppen är stark och smidig efter all styrketräning och stretch genom vinter och vår. Om det vore så väl…

Som jag skrev om sist så stukade frugan foten på STHLM Trail. Den ska nu sakta få läka och foten kommer vara lindad vid varje träningspass innan 2/6 samt på själv maratondagen. Hennes medverkan bör inte vara nåt problem.

Själv tyckte jag att det vara en bra idé att springa intervaller (eftersom jag försummat det lite). På den åttonde av tio 200-ingar känner jag av vänster vad lite (denna gång ner mot senan och inte uppe i muskeln) men avslutar ändå de sista två löpningarna. Vaden stramar som den gör ibland.
Dagen efter har jag ont i senan och haltar lätt. Detta är alltså samma problem som startade hela gubbvadsproblemet hösten 2016. Hur fan gör jag nu?

Tre dagar senare är vaden något bättre men inte tillräckligt bra enligt mig. Nu är goda råd dyra och jag fixar snabbt en tid för stötsvågsbehandling hos Rehabkliniken (samma som jag gick till sist). Nu sitter jag med ömmande vader men med hopp om att kunna springa om några dagar. Dessutom MÅSTE jag få in lite tunga styrketräningspass för vaderna för att få dem med i matchen.

Summasummarum kommer vi med största sannolikhet kunna starta Stockholm Maraton men inte kunnat underhålla löpning de sista veckorna som det var tänkt. Så sannolikheten att vi lyckas ta oss runt alla 42 kilometer har minskat något.
Men skam den som ger sig…

/Parkley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.