Långholmen FC möter Blåvitt!

Mitt gamla lag, Långholmen FC, som harvade i division 7 då jag spelade ligger nu stadigt i fyran och kommer få möta IFK Göteborg i Svenska Cupen. Största matchen i LHFC:s historia förstås.

[Edit] Matchen kommer spelas måndagen 20/8 kl. 19:00 på Grimsta IP. Be there or be square!

Min egen sejour i Långholmen FC varade bara två eller tre år och var liksom sista försöket innan åldern tog ut sin rätt. Dessutom fanns inte riktigt tiden för träning och match. Men division sju var lagom nivå. Så det var med vemod, i alla fall ett litet uns av vemod, som jag såg laget gå upp i sexan och kraven höjas. Dock så fanns ju deras Korpenlag men det är inte riktigt samma sak…

Efter klivet upp till sexan började en spännande resa för hela laget. Nya spelare knöts till laget, nya tränare kom in och laget vann serie efter serie och landade till slut i trean, om jag inte minns fel. Imponerande av ett lag från gärsgårdsserien som då mest bestod av britter, irländare, nån tysk, nån sydamerikan samt en och annan svensk som jag och min polare Tobias Holm (han spelar kvar i Korpen men så var han ju både yngre och ”more fit”). Man startade även ett damlag.

Trean visade sig vara en division för högt så det blev bara en säsong. Men nu har laget blivit ett någorlunda stabilt division fyra lag och spelar normalt sett på Essinge IP.
Nu i år har man alltså lottats mot IFK Göteborg i Svenska Cupen! Det kommer bli den största match i LHFC:s historia, säger klubbordföranden Mats Gustavsson. Både skitläskigt och otroligt roligt.
Datum för matchen är inte klart ännu och vart den ska spelas måste också lösas då Essinge IP inte rymmer spelarbussar och supportrar. Känner jag LHFC så kommer det bli en riktig publikfest. Men hur det ska arrangeras har de ingen aning om, enligt samma klubbordföranden.

Jag ska försöka vara där – kommer du?

Läs artikeln i SVT.se här.

/Parkley

20120807-111015.jpg

20120810-094001.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.